A TEK már éjszaka nagy erőkkel vonult az osztrák határhoz

2020. november 3. – 14:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A bécsi terrortámadás után a TEK nagy erőkkel vonult az osztrák határra már az éjszaka – írja a 24.hu.

„A 2020. november 2-i bécsi terrortámadást követően a TEK azonnal felvette a kapcsolatot az osztrák biztonsági szervekkel. Figyelemmel az elkövetés jellegére Hajdu János r. vezérőrnagy, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója nagy létszámú műveleti erőt rendelt az esetlegesen menekülési irányként számításba vehető osztrák határszakaszra” – válaszolta a lap megkeresésére a Terrorelhárítási Központ kedden.

A TEK az osztrák biztonsági szervekkel, az EKO Cobra különleges egységgel folyamatos kapcsolatban van. A megerősítő intézkedésének a TEK szerint az a célja, hogy

  • az elkövető(k) feltartóztatására felkészüljenek (azaz fel kell készülni arra az eshetőségére, hogy a határon keresztül történő üldözés során aktív segítséget tudjanak nyújtani),
  • nemzetközi támogatás biztosítása arra az esetre, ha erre szükség volna és kérnék
  • az osztrák partnerszolgálattal és hatóságokkal való folyamatos kapcsolattartás.

A Telex az ORFK-nak küldött kérdéseket arról, hogy szigorítják-e a határellenőrzést Ausztria és/vagy más ország felől a bécsi terrortámadás miatt. Amint megérkezik a válasz, cikkünket frissítjük.

Ahogy arról korábban a Telex is beszámolt, négy járókelő halt meg hétfőn este Bécs belvárosában, ahol több helyszínen egy vagy több fegyveres kezdett el lövöldözni. Az egyik támadót lelőtték. Az Iszlám Állam szimpatizánsa volt, tavaly került feltételes szabadlábra Ausztriában. Szintén beszámoltunk arról, hogy Csehország kedden szúrópróbaszerű ellenőrzéseket vezetett be a cseh–osztrák határátkelőkön.

Azt, hogy mit tudunk eddig a bécsi terrortámadásról, ebben a cikkben foglaltuk össze. >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!