Visszaadja képviselői mandátumát Hajnal Miklós a XII. kerületben

2020. november 3. – 16:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Visszaadja képviselői mandátumát Hajnal Miklós, a Momentum politikusa a XII. kerületben, erősítette meg a Telex értesülését a politikus. Lapunknak azt mondta, október elején nyújtotta be lemondását az önkormányzatnak, a mandátum sorsáról hivatalosan a Helyi Választási Bizottság dönt, amely várhatóan a héten ül össze.

Mivel Hajnal kompenzációs listáról került a képviselő-testületbe, helyét a pártközi megegyezés szerint egy momentumos párttársa, Vadász Gábor veszi át. Vadász a Momentum XII. kerületi elnökségének tagja, ősszel az 5. számú választókörzetben indult képviselőnek, de nem jött össze a győzelem.

Hajnal Miklós, momentumos képviselő maszkot oszt a XII. kerületi Böszörményi úton 2020. május 2-án.Fotó: Momentum Hegyvidék Facebook-oldal
Hajnal Miklós, momentumos képviselő maszkot oszt a XII. kerületi Böszörményi úton 2020. május 2-án.Fotó: Momentum Hegyvidék Facebook-oldal

Hajnal fél évet volt kerületi képviselő, mert csak február végén ült be a testületbe, miután a kompenzációs listáról bekerült Matisz Károly visszaadta a mandátumát. A veszélyhelyzet miatt hónapokig nem tudta letenni az esküt a testület előtt.

„A nyári elnökségi tisztújításon újraválasztottak, és az országos politikai feladataim megszaporodtak – indokolta visszalépését Hajnal. – Úgy éreztem, hogy az önkormányzati munkát jobban el tudja látni más helyben. Ettől függetlenül a hegyvidéki Momentum tagja maradok, és ugyanúgy számíthatnak rám a további megmozdulásokban, ügyekben.” Kérdésünkre hozzátette, jelenleg a 2022-es országgyűlési választásokat megelőző pártközi tárgyalásokon képviseli a Momentumot. Az elmúlt hetekben, hónapokban sűrűbben találkoznak az ellenzéki pártok tagjai, hogy az előválasztásokról és a listás indulásról egyeztessenek.

„Ezzel kapcsolatban sajnos nem nyilatkozhatok, mert a Momentumon belül a jelöltállításról még nem született döntés. Ha a párt úgy dönt, hogy indít, akkor én nyilván szívesen vállalom ezt a feladatot, de kettőn áll a vásár, és testületi vagy közösségi döntés még nem született” – válaszolta Hajnal arra a kérdésünkre, hogy elindulna-e az előválasztáson a hegyvidéki körzetben, ha lesz ilyen a 2022-es országgyűlési választások előtt.

A Momentum politikusa múlt kedden jelezte Facebookon, hogy pozitív lett a koronavírustesztje. Azt mondja, mostanra jobban van, és tünetmentes, a 10 napos karanténja szerdán jár le. Az első napokban láza és fejfájása volt, de „utána olyan volt, mint egy enyhébb influenza, az utolsó napokra pedig már csak a köhögés maradt, és most már az sincs.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!