Bardóczi: A műfű 8 évet ázott a húgyban, biztos ez kell neked?

2020. november 3. – 13:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Keresett lett a napokban felszedett Andrássy úti műfű, sokan Bardóczi Sándort, Budapest főtájépítészét zaklatták, hogy kaphatnák meg. Bardóczi végül felpaprikázott bejegyzésben válaszolt mindenkinek.

A hét eleji, Andrássy úti műfű-felszedés hírének oldalágán megjelentek a kéretlen messenger üzenetek, levelek és tag-elések, ahol idegenek vagy ismerősök ismerősei arról érdeklődtek nála, hogy a felszedett műfűhöz hozzá lehet-e valahogy jutni, írja közösségi oldalán a főtájépítész. Bardóczi egy darabig lamentált, aztán négy pontba szedett, csattanós választ adott az érdeklődőknek:

1. A műfű nem zöldfelület. Nem fotoszintezál. Nincs ökológiai haszna. Nem termel oxigént, sőt még wifi jelet sem bocsát ki. Ha zöldet szeretnél, ne olyat válassz, ami zöldre van festve, de valójában egy kőolajszármazékból dobták össze.

2. Ha műfüvet szeretnél, akkor te valójában burkolatra vágysz, csak magadnak se mered bevallani. Önbecsapás. Kell ez neked?

3. Nagy híve vagyok az újrahasznosításnak, de ha egy műfű egy nagyon forgalmas területen 8 éven át ázik a kutya-macska-galambürülékben, slejben és esetenként hányásban is, az alja pedig penészes, le volt ragasztva és cafatokban jött fel helyenként, akkor biztosan kell az neked?

4. Nem vagyok használt műfű nepper, ezért aki ilyennel keres meg, azt ezentúl gondolkodás nélkül törlöm. Nincs harag, csak nincs időm ezzel foglalkozni.

Legfrissebb budapesti híreinkért kattintson ide >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!