Már több száz ELTE-dolgozó aláírta az SZFE melletti kiállásról szóló petíciót

2020. október 27. – 13:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Már majdnem 500-an írták alá azt a petíciót, amelyet az ELTE néhány tanára, kutatója és más dolgozója indított el – írja a 24.hu.

Az ELTE oktatóinak alulról jövő kezdeményezése annak ellenére talált több száz támogatót, hogy a petíció híre semmilyen hivatalos fórumon nem jelent meg, csak oktatóról oktatóra terjed.

„Mi, az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanárai, kutatói, dolgozói és egyetemi polgárai, támogatjuk a Színház- és Filmművészeti Egyetem polgárait az SZFE önrendelkezésének visszaállításáért folyó küzdelmükben. Mindennél fontosabbnak tartjuk az egyetemi oktatás és kutatás, valamint a művészet szabadságát, képző intézményeinek szabad működését, a felsőoktatás autonómiáját. Elítélünk minden olyan hatalmi fellépést, amely a jogszabályok önkényes átírásán, erőszakos érvényesítésén és a párbeszédet, együttműködést negligáló magatartáson alapszik. Olyan országban szeretnénk élni, amelyben a szólásszabadság és a társadalmi szolidaritás elve maradéktalanul érvényesül, azt félelem nélkül lehet gyakorolni” – olvasható a petícióban.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

Hétfőn arról írtunk, hogy a Corvinus egyetem szenátusában az SZFE melletti kiállásról akartak szavazni, azonban Lánczi András, a korábban a Fidesz-közeli Századvég Alapítványt vezető rektor megakadályozta a szenátus összehívását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!