Kormányzati fellépést követel a Mi Hazánk, miután törölték a Facebook-oldalukat

2020. október 27. – 18:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Törölték a Mi Hazánk Mozgalom Facebook-oldalát, írják egy közleményben.

Szerintük a Facebook nem indokolta meg rendesen, hogy miért tette elérhetetlenné a több mint 80 ezer követős oldalukat, egyelőre csak úgy indokoltak, hogy közösségi elveik megsértése miatt törölték az oldalt.

A Mi Hazánk szerint a Facebook előbb egy október 23-i eseményüket törölte, aztán az egész oldalt.

A Mi Hazánk antidemokratikusnak és törvényellenesnek tartja a Facebook lépését, és azt akarják, hogy a közösségi oldalnak legyen magyar állampolgárságú képviselője Magyarországon, mert „így könnyebb lenne bíróság elé állítani itthon a céget”.

A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese, Dúró Dóra az utóbbi hetekben azzal került a hírekbe, hogy melegpropagandának minősítette és ledarálta a Meseország mindenkié című mesekönyvet, majd egy másikat széttépett.

Ezután Dúró Dóra szerdán, sajtótájékoztatón bejelentette: kormányzati fellépést követel a digitális cenzúra ellen a Mi Hazánk Mozgalom, írja az MTI. Dúró szerint az Igazságügyi Minisztérium által létrehozott digitális munkacsoportnak kellene kidolgoznia a magyar állampolgárok védelmét szolgáló szabályozást. A tiltás annál is inkább elfogadhatatlan, mert a Facebook egy bejegyzett, törvényesen működő párt oldalát tiltotta le egy bejelentett, az október 23-i rendezvényüket hirdető plakát miatt – mondta.

Megjegyezte, jellemző, hogy a tiltás éppen akkor történt, amikor országszerte megnőtt a párt iránti érdeklődés, és szeptemberhez képest 101 százalékkal emelkedett az oldal kedvelőinek száma. Hozzátette: a Facebook már az európai parlamenti választások alkalmával is beavatkozott a magyar közéletbe azzal, hogy indoklás nélkül törölték Toroczkai Lászlónak, a párt elnökének közösségi oldalát. Egy lakossági fórum meghívójáért is tiltást kaptak már, de a „Magyarország a magyaroké” mondatért is tiltást járt – fűzte hozzá.

>>>Kattintson ide, ha a legfrissebb híreink közül válogatna!>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!