SZFE-hallgató: Nem a kormány mellett tüntetünk

2020. október 25. – 12:27

frissítve

SZFE-hallgató: Nem a kormány mellett tüntetünk
Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

„Továbbra is azt mondjuk, hogy mi az egyetemi autonómiáért tüntetünk. Hogyha ezt a kormány tudja garantálni, akkor mi a segítségüket kérjük ebben. Nem mellettük tüntetünk, hanem a saját ügyünk megoldását kérjük tőlük, hiszen náluk van ennek az ügynek a megoldása”

reagált az ATV Híradójában Gálosi Dóra, az SZFE egyik hallgatója arra, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Polgári Mulató pénteki rendezvényén – egyidőben az SZFE demonstrációjával – azt mondta, „örül annak, hogy ilyen sokan tüntetnek értünk”.

>>A Telex legfrissebb híreit itt találja.<<

Szerinte ugyanis a tüntetések azért zajlanak, hogy a korábbi rend álljon helyre és ne egy független – mindenféle állami és kormányzati befolyástól mentes – alapítvány irányítsa az egyetemet, hanem a kereszténydemokrata kormány.

Október 23-án a Műegyetemtől az Uránia moziig vonultak a Színház- és Filmművészeti Egyetem mellett kiálló tüntetők. Az október 23-i tüntetés inkább szólt az SZFÉ-ről és az egészségügyi dolgozók helyzetéről, mint '56-ról, de abban több tüntető is egyetértett, hogy a kormánynak most muszáj belátnia, hogy visszavonulót kellene fújni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!