Kirúgták a vírusszkeptikus orvost a gyöngyösi kórházból

2020. október 20. – 06:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kirúgták a gyöngyösi Bugát Pál Kórházból dr. Pócs Alfrédot, azt az ortopéd szakorvost, akitől koronavírus-tagadó nézetei és állításai miatt szeptemberben a Magyar Orvosi Kamara is elhatárolódott.

Az elbocsátás tényét maga az orvos erősítette meg a 24.hu-nak. Pócsot, aki az orvoskamara Heves megyei elnöke, október 6-án hívta be a kórház igazgatója, hogy elbocsátsa vírusszkeptikus nézetei miatt. Pócs jelenleg egy hónapos felmondási idejét tölti, viszont a salgótarjáni és ózdi kórházakban továbbra is dolgozik.

A 24.hu kérdésére Pócs azt mondta, hogy nem vírustagadó, de úgy látja, hogy a koronavírus miatt hátrányt szenvednek az ellátásban a nem fertőzött betegek.

Pócs emellett önkormányzati képviselő is, tavaly az Egri Városvédők Egyesülete jelöltjeként kapott 5 százalékot az egri polgármesteri posztért indulva, így a kompenzációs listáról bekerült a közgyűlésbe. Az Orvosok a Tisztánlátásért Egyesület egyik vezetőjeként előszeretettel hangoztatta vírusszkeptikus véleményét, kampányolt a maszkviselés ellen, de az 5G-s mobiltornyok egészségre káros hatásait is taglalta, sőt, ilyen tüntetést is szervezett az egyesülete Egerben.

Frissítés 18:03: A 24.hu vette észre, hogy a kórház felrakott a honlapjára egy közleményt, amiben azt írták, hogy folyamatosan ellenőrzik, a közvetlen betegellátásban dolgozók viselnek-e maszkot. Mint írták, Pócs „a szakrendelései során nem használt maszkot, veszélyeztetve így az ellátottak, valamint a vele egy rendelőben lévő szakdolgozó egészségét.” Azt is írták, hogy Pócs több helyen nyilvánosan vírustagadó konferenciát tartott.

Azt írták, hogy október 31-i hatállyal, a szerződésben foglalt 30 napos felmondási idővel, törvényesen mondták fel a vállalkozási szerződést.

>>> A Telex további friss cikkeiért pedig kattintsanak ide <<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!