Váratlanul gazdag utóélete lett Jakab Péter krumplis megmozdulásának

2020. október 19. – 19:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ritkán látott akciójelenet tarkította a parlament hétfői ülését. Az azonnali kérdések órájában a Jobbik frakcióvezetője át akart adni egy zsák krumplit a miniszterelnöknek, azonban több fideszes politikus beállt Jakab Péter és Orbán Viktor közé, így meghiúsult a csomagkézbesítés.

Ezekben a forró pillanatokban Kövér László láthatóan hozzáért Jakabhoz, aki szóvá is tette a dolgot a házelnöknek: arra kérte Kövért, hogy tartózkodjon a testi kontaktustól. A történet itt nem ért véget, a Jobbik hamarosan közleményt adott ki „videón, ahogy Kövér László meglöki Jakab Pétert” tárggyal.

A párt szerint Kövér fizikailag inzultálta Jakabot, a Jobbik pedig leszögezte: tiltakoznak „mindennemű erőszakos cselekedet, verbális agresszió és megfélemlítési kísérlet ellen!”. Hogy mennyire nevezhető fizikai inzultusnak, amit Kövér csinált Jakabbal, azt a politikus oldalán publikált videóban 1:30 körül megnézhetik.

Az akció utóéletének színvonalához több kormánypárti politikus is hozzátett egy viccesnek szánt reakciót. Kocsis Máté szerint Jakab azért volt dühös, mert „most tudta meg, hogy ez is kell a paprikás krumpliba”. Kósa Lajos is elsütötte ezt a tréfát, de szerinte az is lehet, hogy Jakab igazából gasztroblogger akar lenni.

Frissítés: Cikkünk megjelenése után Orbán Viktor is felszállt a dilivonatra. Viszonylag ritka, hogy Orbán saját Facebook-oldalán reagáljon az ellenzékre, de most ezt is megtette. A miniszterelnök legújabb videójában megosztott néhány másodpercet Jakab krumplis akciójából, de nem is ez az érdekes, hanem a poszt címe: „Paprikás krumpli // An angry potato”. Az angol fordításban Orbán mérges krumplinak titulálta Jakabot, ami már csak azért is érdekes, mert pár órával korábban a Jobbik nevezte Orbánt krumplikirálynak.

A parlament üléséről készült részletes beszámolónkat itt, a Kúria elnökének megválasztásáról született cikkünket pedig itt olvashatják.

>>> A Telex további friss cikkeiért pedig kattintsanak ide <<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!