Narancssárgával kampányolt, tolta a fideszes média, végül hárman szavaztak rá

2020. október 19. – 12:42

frissítve

Narancssárgával kampányolt, tolta a fideszes média, végül hárman szavaztak rá
Szász Péter választási plakátjai Balatonszepezden 2020. október 12-én – Fotó: Bődey János/Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap kicsit több mint egy éven belül harmadszor tartottak választást Balatonszepezden, ahol tavaly decemberben 14-en jelentkeztek be a polgármesteri címért. Most csak négy polgármesterjelölt volt, a győztes végül a falu nyáron lemondott alpolgármestere, Bíró Imre lett, aki hat szavazattal tudta megverni a korábbi polgármestert, dr. Bocskov Jordán Petrovot.

A látványos kampányt folytató, többek között Bayer Zsolt nyilvános támogatását is élvező Szász Péter katolikus hitvédő ugyanakkor mindössze három szavazatot kapott.

A budapesti Szász Péter másodszor szeretett volna Szepezd polgármestere lenni. Elindult már akkor is, amikor az előző időközi választáson – miután sokan megtudták, hogy ősszel senki nem akart polgármester lenni a kis balatoni településen – tolongtak a mindenfelől érkezett polgármesterjelöltek. Akkor három és félszer annyi induló között, nem kampányolva, teljesen ismeretlenül is képes volt két szavazat megszerzésére.

Szász decemberben még nem kampányolt, a csapata ennek tudta be az akkori eredményt. De a vasárnapi eredmények alapján úgy tűnik, hiába folytatott az elmúlt hetekben a helyiek szerint a nagypolitikát idéző kampányt, ezúttal mindössze eggyel tudott több szavazót maga mellé állítani, mint legutóbb.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

Ahogy a Telex múlt heti riportjában is írtuk, Szász Péter ezúttal teleplakátolta a narancssárgával kiemelt „Csak a tiszta kéz lehet erős” mottójával a kis falu szinte összes utcáját, saját csapatot szervezett, drónfelvételes bemutatkozó videókat forgatott, és a „Mentsük meg Szepezdet” elnevezésű Facebook-oldalán helyi lakosok helyett inkább közéleti szereplők, fideszes politikusok és a kormányközeli média fontos emberei álltak ki mellette.

A nemrég helyben még ismeretlen polgármesterjelölt szintén nem Szepezdről származó képviselőjelöltjei sem teljesítettek jobban: Csardak Károly kettő, Vida József öt Bozóky Gergő és Bozóky Máté pedig nyolc-nyolc szavazatot kapott vasárnap az időközi választáson, ahol 255 szavazó jelent meg.

Ezzel a Szepezdet saját programjuk szerint megmenteni kívánó képviselőjelölteké lett az utolsó négy hely a képviselőjelöltek között.

Bozóky Gergő a kampányban egyébként arról beszélt a Telexnek, hogy a Szász köré szerveződött csapata hosszú távon tervez Szepezddel, máskülönben „nem lett volna érdemes időt és energiát befektetni ebbe a dologba”.

A képviselő-testületbe egyébként a polgármesterré választott Bíró Imrét támogató négy jelöltből három (Hegyiné Havasi Valéria, Inhof Tamás és Varga József) ott lesz (a negyedik megválasztott képviselő dr. Temesvári Zsolt lett).

A Balaton partján található, alig négyszáz fős, gyönyörű fekvésű Szepezd életét fenekestül felforgatta a polgármesteri pozíció körül kialakult helyzet az elmúlt évben, erről részeltessen ebben a riportunkban olvashat >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!