Láng Zsolt: Minél többször mondja Karácsony Gergely, hogy nem akar miniszterelnök lenni, annál gyanúsabb

2020. október 15. – 09:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy éve voltak az önkormányzati választások Magyarországon. A Magyar Nemzetben most Láng Zsolt korábbi kerületi polgármester értékelte Karácsony Gergely főpolgármester munkáját. Mint a beszélgetésből kiderül: a fideszes politikus csalódott.

A tavaly október 13-i önkormányzati választás évfordulóján a kormánypárti önkormányzati politikusok sorra értékelik a Magyar Nemzetben Karácsony Gergely munkásságát. Bő egy hete Tarlós István tett így, ő annyiban pozitív volt, hogy egy intézkedést pozitívan méltatott (saját díszpolgári kinevezését). Láng Zsolt nem volt ilyen megengedő a Magyar Nemzetben megjelent interjújában, ő úgy látta, hogy Karácsony Gergely regnálása alatt nem voltak olyan intézkedések, amelyek előremozdítanák a mindennapi ügyeket és a főváros hosszú távú fejlődését.

(Ide kattintva olvashatók a további cikkeink.)

Láng Zsolt szerint az újak tudománya kimerül abban, hogy büszkén átadják az előző ciklusban megkezdett beruházásokat, amelyeket ellenzéki képviselőként meg sem szavaztak. A volt II. kerületi polgármester is elismételte azt a visszatérő vádat, hogy Karácsony Gergely országos politizálásra készül, sok energiát fordít a külcsínre, facebookos városvezetés folyik:

„politizálásuk minden kérdésben arról szól, hogyan lehet ráfordulni a kormányra, hogyan lehet minden ügybe belekeverni a miniszterelnököt, és kritizálni őt”.

Láng Zsolt kalkulációja szerint nem csökkent jelentősen a hajléktalanok száma a fővárosban, miközben Kálmán Olga fővárosi juttatása kapcsán arról is szól, hogy, idézzük:

„Ne színezzük, ezek nyilván politikai kifizetőhelyek.”

Szóba kerültek a beszélgetésen a kerékpársávok is, Láng Zsolt megvédte az autósokat, fogalmaz:

„Nagyon szeretek bringázni, robogózni, de ettől még van úgy, hogy nem tudom máshogy megoldani a közlekedést, csak autóval. Sok százezer ember van így ezzel Budapesten. Ettől ők még nem deviánsak, csak a munkát, a gyereknevelést, a másodállást és a különórákat vagy éppen a bevásárlást nehéz máshogy összeegyeztetniük.”

Mindezek után talán nem meglepő, hogy Láng Zsolt számára összességében is csalódás volt ez az év:

„Nem számítottunk arra, hogy ekkora szakmai hiányosságokkal kezdenek el tevékenykedni a fővárosnál. Mintha maguk sem hitték volna el, hogy nyerhetnek, és akkor dolgozni kell. Azt megértem, hogy mindent másképpen akarnak csinálni, de se kellő szakértelmük, se tapasztalatuk, se kreativitásuk nincs.”

Végezetül Láng Zsolt kitér Karácsony Gergely jövőbeli terveire is:

„Karácsony Gergely személyesen arra használja főpolgármesteri tisztségét, hogy táplálja miniszterelnöki ambícióit. Minél többször elmondja, hogy nem akar miniszterelnök lenni, annál gyanúsabb.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!