Tarlós István: Időhúzás és látszatpolitizálás folyik a fővárosban

2020. október 5. – 11:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tarlós István a Magyar Nemzetben osztotta keményen az új városvezetést. Ha az ellenzék győzne, nem zárható ki egy bolsevik típusú vendetta – morfondírozik a volt főpolgármester.

Tarlós István ugyan a Magyar Nemzetnek adott interjújában megköszönte Karácsony Gergely főpolgármester gesztusát, vagyis a díszpolgári kinevezést, de ezenkívül nem sok dicséretet kapott az utód és csapata.

A díszpolgár hangsúlyozta, nem véleményfüggő, hogy milyen anyagi helyzetben hagyta hátra Budapestet, hanem a tények makacs dolgok, minden ezzel ellentétes vélemény a közvélemény összezavarására irányuló liberális számháború.

Tarlós István azt gyanítja, hogy a főváros most legalább 2022-ig időhúzásra játszik. Példái szerint szobrot állítanak például a háborúban megerőszakolt nők emlékére, de ezt egy másfél éves megelőző „társadalmi vita” előzi meg, ennek kimenetele borítékolható (támogató lesz), de el lehet vele egy kicsit konzultálgatni, és még meg is simogatják majd a vita miatt Karácsonyék fejét.

Választói elvárások

Ám „nem lehet, hogy a választók cselekvést is várnak?” – teszi fel a kérdést Tarlós. A politikus logikája szerint a semmittevés azért értékes az új városvezetésnek, mert amikor valami nem valósul meg a városban, arra a következő másfél évben mindig ugyanazt a két válasz adható, vagy azért történt így, mert „a Tarlós” nem csinálta meg, vagy mert a kormány nem ad elég pénzt.

Rem acu tetigisti – a lényegre tapintott, vagyis fején találta a szöget –, dicsérte meg Tarlós István a Magyar Nemzet riporterét, amikor ő a baloldal által függetlennek tartott sajtó felelősségére is rámutatott.

A válaszból az is kiderül, hogy Tarlós különösen a DK-val, így Gy. Németh Erzsébettel nincs kibékülve, pedig annak a csapatnak bőven van felelőssége a 4-es metró horrorszerződéseiben.

Jön a vendetta?

Tarlós István korábban bizonyos helyzetekben szakpolitikusként kommentált kérdéseket, ám most kőkemény politikai véleményt fogalmazott meg az ellenzéki erőkről. Tarlós arról lamentál, hogy amennyiben egy összefogó ellenzék választást nyerne, akkor nem zárható ki egy tanácsköztársaság típusú vendetta sem, ahogy

„a legfontosabb sorskérdések kezelése tekintetében (illegális bevándorlás, nemzetállamiság, kultúra, családmodell, családpolitika) 180 fokos fordulat állna be”.

Bérkommentelők

Tarlós István kitért arra is, hogy véleménye szerint ő maga minek köszönheti vereségét:

„A baloldal budapesti győzelmében nagyon nagy szerepe volt annak a több tízezer itt élő külföldi állampolgárnak, akiket különböző csatornákon hatékonyan ért el az ellenzék. Ebben nagy szerepe volt az online fórumoknak, bérkommentelőknek is, akik a legképtelenebb, sokszor egyenesen aljas, szervezett hangulatkeltést folytattak.”

A román fegyőr

Tarlósnak végül volt pár szava „a Momentum fiatal elnökéhez” is, akiről azt állítja:

„Ő a magyar embereket képviseli, miközben tény, hogy Erdélyben visszatérően a magyarok ellen, románok mellett kampányol. Hogy van képe azt állítani ezek után, hogy a magyarok érdekében politizál?

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!