Gulyás: Felmerülhet kiskorú veszélyeztetése az óvodákban, ahol bevezetik a Meseország mindenkié című könyvet

2020. október 8. – 12:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Amelyik óvodában bevezetik a Meseország mindenkié című könyvet, ott vizsgálni kell, hogy felmerül-e kiskorú veszélyeztetésének bűncselekménye. Ha igen, akkor a fenntartóval szemben eljárást kell indítani”

– mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. Egy kormánypárti lap ugyanis úgy értesült, hogy három budai óvodában bevezették a mesekönyvet. Az egésztől egyébként a hideg rázza Gulyást, mondta erről.

Gulyás szerint el kell olvasni a könyvet, és akkor az ember megérti, mit jelent a „homoszexuális propaganda”. Az mindenkinek a magánügye, hogyan éli a szexuális életét – egy határ azonban van: a gyerekek irányába nem megengedhető a homoszexuális propaganda, ez kiskorúak veszélyeztetése. Gulyás szerint a gyerek felnőve majd eldönti, hogyan akar élni.

Gulyás Gergely a 2020. október 8-i kormányinfón.Fotó: Kovács Tamás / MTI
Gulyás Gergely a 2020. október 8-i kormányinfón.Fotó: Kovács Tamás / MTI

A Telex kérdéseket küldött a budai önkormányzatoknak, hogy melyikük kerületében vezették be a könyvet az óvodákban, a válaszukkal frissítjük a cikket.

Közben Csepel polgármestere a kerület összes óvodájában betiltotta a könyvet. „Hagyják békén a gyerekeinket!” – mondta a polgármester erről.

A Meseország mindenkié a Labrisz Leszbikus Egyesület kiadásában jelent meg, és nem sokkal ezelőtt homoszexuális propagandaként híresült el, miután Dúró Dóra, a Mi Hazánk politikusa ledarálta a könyv egy példányát. Dúró lépésére több magyar híresség is reagált, de szót emelt a könyvdarálás ellen a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése is. A mesekönyv a botrány hatására olyan érdeklődést váltott ki, hogy a sikerlista élére került.

Nemrég leültünk beszélgetni a könyv szerkesztőjével, Nagy Boldizsárral, és két meseíróval, Pengő Edittel és Szűcs Edittel, videónkat erről itt nézheti meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!