Vasárnap választják meg az exbarátnője erotikus fotóit terjesztő leveleki polgármester utódját

2020. október 5. – 16:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Polgármestert választanak vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Leveleken, miután a település korábbi polgármestere, Borsodi László július végén indoklás nélkül lemondott tisztségéről. A választáson egyetlen jelölt, a települést július óta irányító korábbi alpolgármester, Turóczyné Székely Anita indul – írja az MTI.

Mivel egyetlen jelölt indul a tisztségért, nincsen érvényességi küszöb, megválasztásához a jegyző közlése alapján egy szavazat is elegendő. A mintegy 2400 választásra jogosult három szavazókörben adhatja le voksát vasárnap. A függetlenként induló, a községben háziorvosként praktizáló Turóczyné Székely Anitát a 2019-es önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP színeiben választották képviselővé.

Borsodi nyáron nagy meglepetésre látszólag ok nélkül mondott le a tisztségéről tíz év után, és az időközi választásig sem vállalta a falu dolgainak intézését. A váratlan döntést aztán némileg kontextusba helyezte az, hogy a 24.hu szeptember elejére kiderítette, hogy Borsodi ellen zaklatás miatt vádat emeltek, múlt héten pedig jogerősen 1 év 10 hónap, három év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélték. A korábbi polgármestert kétrendbeli zaklatás, személyes adattal visszaélés, becsület csorbítására alkalmas hamis képfelvétel nyilvánosságra hozatala és információs rendszer megsértésének kísérlete miatt marasztalta el a bíróság.

Az ítélet szerint Borsodi az érintett nők egyikével 2013-ban „egyszeri, a másik sértettel 2017-ben pár hónapig tartó intim kapcsolatban állt”. A szakítás után Borsodi álnéven több profilt is létrehozott a közösségi oldalakon és képmegosztókon, amikre a nők tudta és beleegyezése nélkül, többször nevüket és elérhetőségüket is megjelölve feltöltötte a róluk készült erotikus képeket és videókat.

A volt polgármester az álprofilokon keresztül lejárató üzeneteket is küldött, emellett Nyíregyházán és más környező településeken is szétszórt több száz példányt az egyik nőről készített erotikus képből. Borsodi a tárgyaláson beismerő nyilatkozatot tett, így a bíróság mellőzte a további bizonyítás lefolytatását. Borsodi a bűncselekményeket aktív polgármesteri ideje alatt követte el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!