Bogdán László testvére, Bogdán Gyula lett Cserdi polgármestere

2020. október 4. – 20:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bogdán Gyula, a két és fél hónapja meghalt Bogdán László testvére lett a Baranya megyei Cserdi új polgármester az időközi választás eredménye alapján.

Bogdán Gyula, Cserdi új polgármestereFotó: Bődey János / Telex
Bogdán Gyula, Cserdi új polgármestereFotó: Bődey János / Telex

Erről a bicsérdi közös hivatalhoz tartozó település jegyzője tájékoztatta az MTI-t. Magdó Szilárd közölte: a tisztségért induló két független jelölt közül Bogdán Gyula 111, míg Panek József 74 szavazatot kapott. A 277 választásra jogosult közül 191-en voksoltak; 6 választó érvénytelenül szavazott.

Az országosan is ismert roma polgármester, Bogdán László júliusi halála után kiírt időközi választás előtt a Telex is ellátogatott a Mecsek nyugati végén fekvő településre, a helyszíni riportunkat itt olvashatják.

Vasárnap összesen öt településen tartottak időközi polgármester-választást. A Baranya megyei Bostán Szegediné Palotai Valéria (független) nyert 40 szavazattal, az ellene induló Ignácz Zsuzsanna 31 voksot kapott. A 113 választásra jogosult közül 72-en voksoltak, egy választó érvénytelenül szavazott, míg két embert kizártak a választásból érvénytelen személyi okmányok miatt. A Pécs és Harkány között fekvő Bostán azért volt szükség az időközi választásra, mert a falu korábbi vezetője, Németh Tamás (független) lemondott posztjáról.

A Somogy megyei Balatonszemesen Németh Kornélné (Fidesz-KDNP) nyerte a polgármester-választást 529 szavazattal. Független vetélytársai közül Farkas Péter 257, Havasy Tamás 24, Borbély János 19 érvényes szavazatot kapott. A község 1527 választópolgárából 834-en szavaztak, ez 54,6 százalékos részvételt jelent, öten szavaztak érvénytelenül. Az időközi választásra azért volt szükség, mert Szomorú Szilárd (Fidesz-KDNP) július 1-jével lemondott.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Abaújszolnokon a függetlenként induló Rácz Pál győzött az időközi választáson – Rácz 64, az ellene szintén függetlenként induló Gönczi Gáborné 61, míg Van Eijk Eduard Christiaan 5 szavazatot kapott. A településen négy önkormányzati képviselőt is választottak. Az időközi választást azért írták ki, mert a képviselő-testület feloszlott.

A Nógrád megyei Cserhátsurányon új önkormányzatot választottak, a polgármester újra Katulin Károly (független) lett. A képviselő-testületbe ketten kerültek be ismét a 2019-ben megválasztottak közül. A polgármesteri tisztségért négyen indultak, Katulin Károly 191 voksot kapott. Grenyó Jánosra 144-en, Horváth Eszterre 75-en szavaztak (mindketten függetlenek), míg Szabó Tiborra, a Magyar Munkáspárt jelöltjére ketten. A négy képviselői helyért tizenöt jelölt indult. Hovanecz István 157, Varga Attiláné 203, Jusztin Eleonóra 165, Suhaj Kitti Mária 152 szavazat elnyerésével lett képviselő. Az időközi választást azért kellett megtartani, mert a független tagokból álló képviselő-testület június 30-án kimondta a feloszlását arra hivatkozva, hogy a képviselők nem tudtak együtt dolgozni Katulin Károly polgármesterrel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!