Liam Payne halála után újra a slágerlisták élére ugrottak a One Direction zenéi

2024. október 24. – 09:58

Másolás

Vágólapra másolva

Berobbantak a One Direction és Liam Payne lejátszásai a zenész október 16-ai halála után. Mint a Billboard írja, az énekes dalai és egykori formációjának a zenéi egyaránt feljutottak az amerikai és a brit slágerlistákra október második felében.

Mint a hivatalos brit slágerlista jelentéséből kiderült, a One Directiontől a Night Changes a 16., a Story Of My Life a 21., a What Makes You Beautiful pedig a 47. helyig jutott, míg Payne szólózenéi közül a Teardrops (65. hely), a For You (67. hely) és a Strip That Down (75. hely) ugrott nagyot a múlt héten.

Az október 21-e és 27-e közötti időszakra vonatkozó elemzés szerint a One Direction 2012-es Take Me Home című nagylemeze (ami megjelenése évében első helyen trónolt az országban) a 12. helyen áll, és a hét végéig akár a top 10-be is juthat. Jelen állás szerint több album, köztük a Midnight Memories, a Made in the A. M. és a Four is a top 20-ban van, a zenekar Up All Night című 2011-es debütlemeze pedig a 33. helyen áll. Liam Panye 2019-es első – és egyben utolsó – nagylemeze, az LP1 a 49. helyig jutott.

Az október 21-ei összesítés szerint a One Direction lejátszásai 675 százalékkal, Payne szólózenéinek lejátszásai pedig 858 százalékkal növekedtek.

Látványos volt az emelkedés a zenész halálának a napján, október 16-án az Egyesült Államokban is: míg Payne katalógusára 90 ezer stream jött október 15-én, egy nappal később ez a szám már 932 ezernél állt, ami 472 százalékos emelkedést jelent. Október 16-án a One Direction öt nagylemezt magába foglaló katalógusára összesen 5,9 millió stream érkezett, ami 174%-os ugrás az előző napi 2,1 millióhoz képest. Október 17-én ez tovább emelkedett 22,2 millióra, ami 278%-os növekedés az előző naphoz képest.

Mindeközben Liam Payne barátnője, Kate Cassidy is megszólalt, és egy Instagramon közzétett bejegyzésben emlékezetett meg párjáról. Mint Cassidy írta, az énekessel épp a házasságukat tervezgették a tragédia előtt. „Liam, tudom, hogy örökké együtt leszünk, de nem úgy, ahogy terveztük” – írta. „Azt sem tudom, hol kezdjem. A szívem úgy összetört, hogy nem is tudom szavakba önteni.”

Az elmúlt napokban több információ is kiderült Liam Payne haláláról. A Telexen is megírtuk, hogy több szert is találtak az erkélyről lezuhant énekes szervezetében, a kiadója pedig napokkal a halála előtt rúghatta ki a zenészt. A Payne szervezetében talált pink kokainként elhíresült szerről itt írtunk, énekesről szóló portrénk pedig itt olvasható.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!