A Linkin Park írta az idei League of Legends-vb himnuszát

2024. szeptember 24. – 18:17

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt napok pletykái után kedden hivatalosan is kiderült, hogy a szeptember elején egy új énekessel, Emily Armstronggal összeálló Linkin Park írta a League of Legends idei világbajnokságának himnuszát. A Heavy Is The Crown című számot élőben már játszották vasárnap Hamburgban, de hivatalosan az idei Worlds hivatalos dalaként debütált kedd délután. A klipben Lee „Faker” Szanghjok koronájára ácsingóznak a kihívók, ami nem is meglepő – a játék legendája tavaly negyedjére nyerte meg a vb-t, méghozzá ugyanazzal a csapattal.

A játékot fejlesztő Riot Games az elmúlt években többször is bizonyította már, hogy a legkülönfélébb stílusokban tud behúzni egészen meghökkentő kollabokat. Két éve például napjaink egyik legnagyobb popsztárja, Lil Nas X csinálta a vb himnuszát, aki annyira beleélte magát a szerepbe, hogy átmenetileg ő lett a League of Legends tiszteletbeli elnöke. De egyebek mellett csináltak már három metállemezt, létrehoztak egy virtuális hip-hop és egy k-pop formációt, az Arcane című animációs sorozat intróját pedig az Imagine Dragons írta.

Az viszont még így is meglepő egy kicsit, hogy idén a Linkin Parkkal működtek együtt, és nem csak azért, mert a zenekar nem egészen egy hónapja jelentette be, hogy újra összeáll. A Linkin Park utoljára hét éve volt aktív, és kétségtelenül kevésbé népszerű, mint amikor a csúcson volt, de még mindig igazi zeneipari titánnak számít, szóval ez az együttműködés nagyjából ahhoz mérhető, amikor az Epic idén belerakta a Metallicát a Fortnite-ba. A Heavy Is The Crown mondjuk nem teljesen új szám, már korábban kiderült, hogy rajta lesz a From Zero című lemezen, de először a LoL-vb himnuszaként mutatták be hivatalosan.

Így szinte teljesen biztos, hogy a Linkin Park lesz az idei nyitóceremónia sztárfellépője, ami a turnéjukkal is egybevág – a döntő november 2-án lesz Londonban, a zenekar pedig november 3-án Párizsban lép fel.

A Linkin Park összeállása amúgy nem mentes a kisebb-nagyobb balhéktól. Rögtön a bejelentés után többen azt kezdték el firtatni, hogy a Chester Bennington helyére érkező énekesnő, Emily Armstrong a szcientológia egyház lelkes támogatója, aki kiállt a szexuális erőszak miatt 30 év börtönre ítélt barátja, Danny Masterson mellett. Armstrong úgy reagált, hogy rosszul ítélte meg Mastersont, és elfogadhatatlannak tartja a nők elleni bántalmazást vagy erőszakot. Pár nappal később aztán Beninngton fia szállt bele a Linkin Park motorjába, Mike Shinodába, aki szerinte meggyalázza az apja örökségét azzal, hogy Armstronggal folytatja a zenekart.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!