Beperelte Coppola a Varietyt egy róla szóló riport miatt

2024. szeptember 12. – 16:46

Másolás

Vágólapra másolva

Pert indított Francis Ford Coppola rendező a Variety és annak két vezető szerkesztője ellen egy júliusi riport miatt, írja a Wrap. A cikkben többek között arról írnak, hogy a rendező nem profi módon és illetlenül viselkedett legközelebbi filmje, a Megalopolisz forgatása során.

Coppola szerint az újság szándékosan közölt hamis információkat róla, miközben ő a lehető legnagyobb tisztelettel és hálával állt a komplett stábhoz a forgatások során. A közleményében kitér arra, hogy elkeseríti, amiért egy ennyire patinás lap névtelen források és egy titokban rögzített videók alapján besározza a produkciót a saját üzleti érdeke miatt. Coppola hozzáteszi, hogy alapvetően nem szeretne emiatt viaskodni a sajtóval, de ahhoz ragaszkodik, hogy megvédhesse a jó hírnevét.

A riport szerint egy bizonyos jelenetnél Coppola illetlenül viselkedett. A Varietynek egy névtelen forrás beszélt arról, hogy a rendező egyszer csak elvette a mikrofont, és bejelentette, hogy senki se lepődjön meg, ha odalép hozzá és megcsókolja. A videókon pedig az látható, hogy Coppola csókolgatni próbálja a fiatal statisztákat. A Guardian is hasonlóról írt korábban, miszerint a rendező félmeztelen, alulöltözött statisztákat akart azzal hangulatba hozni, hogy puszilgatja őket.

Coppola ügyvédei azt is közölték, hogy hiába küldték el a híreket cáfoló bizonyítékokat a Varietynek, az újság nem volt hajlandó helyreigazítani a cikket. Az ügy kirobbanása óta több stábtag is felszólalt egyébként Coppola védelmében, köztük az egyik videón szereplő statiszta, aki szerint minden vád hamis, és pont, hogy a szereplők védelmében tiltottál meg a jelenet forgatásán a telefonok használatát.

A jogászok 15 millió dolláros kártérítést és a perköltség kifizetését követelik a Varietytől. A legendás rendező egyik utolsó, nagy részben saját pénzből finanszírozott, óriási hírverést kapó filmjének már a háttere sem egyszerű: egyik nagy stúdió sem akart beszállni a filmbe, amelyhez ráadásul Coppola szándékosan olyan szereplőket keresett, akiket már egyszer elért valahogy az eltörléskultúra. Ezen kívül nemrég az is kiderült, hogy a film promóciójához hamis ídézeteket használtak fel kritikusoktól. A Megalopolisz szeptember végén kerül a mozikba.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!