Szándékosan olyan színészeket választott Coppola új filmjébe, akiket elért a cancel culture

2024. augusztus 27. – 14:09

Másolás

Vágólapra másolva

A cancel culture miatt Hollywoodban szándékosan mellőzött színészeket választott Francis Ford Coppola új filmjének szereplőgárdájába, írja a Deadline. A Megalopolis rendezője azt nyilatkozta, azért döntött így, mert nem akarta, hogy „woke hollywoodi produkcióként” hivatkozzanak a filmre.

„A szereplők között vannak olyan emberek, akiket valami miatt elért a cancel culture. Vannak köztük őskonzervatívok, és vannak olyanok, akik politikailag rendkívül progresszívek. De mindannyian együtt dolgoztunk egy filmen.”

A Megalopolis mellékszereplői között feltűnik például Shia LaBeouf, akit jelenleg volt barátnője, az énekesnő és dalszerző FKA Twigs perel fizikai és szexuális bántalmazás miatt. Az énekesnő korábban azt állította, hogy a férfi egy töltött lőfegyvert tartott az ágyuk mellett, és meggyilkolt nőkről készült dokumentumfilmeket nézetett vele.

Coppola új filmjében szerepel Dustin Hoffman is, akit azzal vádoltak meg, hogy szexuálisan zaklatott egy 17 éves gyakornokot még az 1985-ös Az ügynök halála című tévéfilm forgatásán. Szintén feltűnik a Megalopolisban a szélsőjobboldali nézeteiről is ismert Jon Voight is, aki nyíltan támogatta Donald Trumpot. Ironikus módon a Megalopolisban Voight pont egy Trump-szerű figurát alakít, bár a színész nem értett egyet ezzel az értelmezéssel.

„Ez a film nem fogja meggyógyítani a bajainkat. De őszintén hiszem, hogy ami meg fog menteni minket, az az, hogy a jövőről kell beszélnünk. Fel akarunk tenni minden kérdést, amit fel kell tennünk ahhoz, hogy valóban megvizsgáljuk, miért megosztott ez az ország, és ez olyan energiát fog adni, amely legyőzi azokat az embereket, akik el akarják pusztítani a köztársaságunkat. Azért készítettem ezt a filmet, hogy ehhez hozzájáruljak. Azt szeretném, ha ez a film beszélgetést indítana el. Beszélgetés nélkül nem lehet utópia” – fogalmazott Coppola.

Coppola már évtizedek óta tervezte a Megalopolis megvalósítását, amit végül a saját pénzéből készített el, ő finanszírozta a teljes 120 millió dolláros büdzsét. A sci-fi főszereplőjeként Adam Driver egy idealista építészt alakít, aki New Yorkot az ókori Rómához hasonlóan építené újra. A fent említett színészek mellett Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza és Laurence Fishburne is szerepel a filmben.

A Megalopolisnak egyébként nem csak a szereposztása váltott ki kritikákat: nemrég kiderült, hogy a legújabb trailerét hamis negatív kritikusi idézetekkel dobták fel. Emellett a film forgatásáról nyilvánosságra kerültek olyan videók is, amiken Coppola a film forgatása közben a statisztákat csókolgatta.

A Megalopolist itthon szeptember 26-án mutatják be a mozikban.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!