Shia LaBeouf terrorizálta és bántalmazta exét, aki most perli a színészt

2020. december 11. – 19:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az FKA Twigs művésznév alatt alkotó Tahliah Debrett Barnett beperelte a Los Angeles-i bíróságon Shia LaBeouf amerikai színészt, amiért egy éves kapcsolatuk alatt, 2018 és 2019 között fizikailag és érzelmileg is bántalmazta.

A perirat több olyan esetet is leír, amikor LaBeouf abúzusnak tette ki barátnőjét: egy esetben egy másik alkalommal öngyilkossággal fenyegetőzött autóvezetés közben, ha az anyósülésen ülő nő nem vall neki szerelmet. Amikor FKA Twigsnek sikerült kiszállnia az autóból egy benzinkútnál, és pakolta ki a táskáit a kocsi csomagtartójából, a színész az autónak lökte, majd arra kényszerítette, hogy szálljon vissza. A szöveg szerint LaBeouf szándékosan fertőzte meg a nőt egy nemi betegséggel, és gyakran addig markolta vagy fogta, amíg sérülései nem lettek, egy esetben fojtogatni is próbálta.

LaBeouf és FKA Twigs a Honey Boy című film forgatásán találkoztak, a film a színész gyerekkoráról és édesapjáról szól, a zenész pedig szerepelt a filmben.

FKA Twigs azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem anyagi okokból vágott bele a perbe, hanem azért, hogy megmutassa: egy elismert, pénzzel is rendelkező művész is képes áldozat lenni egy abuzív kapcsolatban, hiába rendezett az élete. Azt akarja elérni, hogy LaBeouf soha többé ne tudja következmények nélkül megtenni azt, amit vele tett meg.

LaBeouf a New York Timesnak több ízben is reagált a vádakra. Szerinte a nagy részük nem történt meg, de elismerte, hogy az alkoholizmusa és a poszttraumás stressz miatt abuzív volt magával és másokkal is, éveken át, még olyanokkal is, akik közel álltak hozzá. A színész elmondta, hogy mindent megtesz, hogy felépüljön az alkoholizmusából, és örökre sajnálni fogja, amiért ezen az úton másokat bántott.

A Honey Boy stábja a 2019-es Sundance Filmfesztiválon, balról a második FKA Twigs, jobbról a második Shia LaBeouf – Fotó: Dia Dipasupil / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
A Honey Boy stábja a 2019-es Sundance Filmfesztiválon, balról a második FKA Twigs, jobbról a második Shia LaBeouf – Fotó: Dia Dipasupil / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Nem ez az első alkalom, hogy hasonló viselkedésről számolnak be LaBeouf áldozatai. Korábbi barátnői arról meséltek a New York Times-nak, hogy volt olyan eset, amikor egyiküket részegen lefejelte az ágyban. 2015-ben készült róla egy videó, ahogy a szintén színész Mia Goth-tal veszekszik, és olyanokat vág a fejéhez, hogy „ilyenek miatt lesznek az emberek abuzívak”. LaBeouf a videó készítőinek azt mondja később, hogy ha Goth-tal marad, egészen biztosan megöli.

FKA Twigs táncosból lett R&B-zenész és énekes, idén Grammy-díjra jelölték a legjobb videoklip kategóriájában, a tavalyi, Magdalene című albuma nagyon jó kritikákat kapott. LaBeouf gyerekszínészként, majd a Transformers-filmek főszereplőjeként lett ismert, de próbálkozott performanszművészettel is. 2021 januárjában jelenik meg a Netflixen a Pieces of A Woman című film, aminek ő játssza az egyik főszerepét, és amit Mundruczó Kornél rendezett.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Van segítség! Ingyenes és a nap 24 órájában hívható az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat a 06-80-20-55-20-as telefonszámon, ahol segítenek a kapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, a prostitúció és az emberkereskedelem áldozatainak. A NANE Egyesület is működtet segélyvonalat bántalmazott nőknek és gyerekeknek, valamint a nekik segíteni vágyóknak. Ez a 06-80-505-101-os számon hívható anonim módon, ingyenesen, hétfő, kedd, csütörtök és péntek este 18 és 22 óra között, valamint szerdán 12 és 14 óra között. Az Ökumenikus Segélyszervezet online kínál anonim tanácsadást, a részletekért keresse fel ezt az oldalt. Ha kifejezetten jogi természetű kérdései vannak kapcsolati erőszakkal összefüggésben, a Patent Egyesület jogsegélyszolgálata szerdánként 16 és 18 óra, valamint csütörtökönként 10 és 12 óra között hívható a 06-70-220-2505-ös számon.

(New York Times, Variety)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!