Hamis negatív kritikusi idézetekkel dobták fel Francis Ford Coppola új filmjének trailerét, amit aztán visszavontak

2024. augusztus 22. – 07:07

Másolás

Vágólapra másolva

Az idei cannes-i filmfesztiválon mutatták be Francis Ford Coppola saját finanszírozású filmeposzát, a Megalopolist, amelynek most elkészült a hivatalos trailere is. A szerdán közzétett videó elején néhány ismert kritikusoktól származó, negatív idézet olvasható Coppola híres filmjeiről, A Keresztapáról és az Apokalipszis mostról. Előbbit például hanyagnak és öncélúnak nevezi a Village Voice újságírója, míg a kísérő narrációban azt halljuk, „a zsenialitást gyakran félreértik”.

Csakhogy Andrew Sarris, a lap munkatársa bár valóban nem rajongott A Keresztapáért, a trailerben használt idézetet sosem írta le, ahogyan a New Yorker kritikusa, Pauline Kaeltől származó mondat sem jelent meg soha („a művészkedése csökkenti az értékét”).

Miután a hamisan idézett újságírók jelezték a problémát, a Lionsgate bocsánatot kért, visszavonta a trailert, és közleményükben azt írták:

„Elszúrtuk”,

és a „megbocsáthatatlan hibáért” elnézést kértek az érintett kritikusoktól és Francis Ford Coppolától is.

Coppola évtizedek óta tervezte a Megalopolis megvalósítását, amit végül a saját pénzéből készített el, ő finanszírozta a teljes 120 millió dolláros büdzsét. A filmben olyan színészek szerepelnek benne, mint Adam Driver, Nathalie Emmanuel, Shia LaBeouf, Aubrey Plaza, Dustin Hoffman, Jon Voight és Laurence Fishburne. A sci-fi főhőse egy idealista építész, aki New Yorkot az ókori Rómához hasonlóan építené újra.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!