A Sztárbox szemérmetlen önpromónak tökéletes, show-nak viszont gyenge

2024. szeptember 2. – 07:07

A Sztárbox szemérmetlen önpromónak tökéletes, show-nak viszont gyenge
Hódi Pamela a Sztárboxban – Fotó: RTL

Másolás

Vágólapra másolva

A tavaly 18 év után újjáélesztett Sztárbox az RTL egyik legélvezhetőbb műsora volt az őszi szezonban. A mini gálákon mindig történt valami, amin egy egész ország csámcsoghatott: volt itt látványos kiütés, a küzdelmet gyakorlatilag feladó, bevallottan nem sokat készülő The Voice-coach, és ne feledkezzünk meg a magyar Ali-Frazier-ről, vagyis az Istenes-Rácz összecsapásról sem, aminek akkora utóélete kerekedett, hogy majdnem rendeztek belőle egy visszavágót is.

Az RTL már tavaly bejelentette a folytatást, ami nem csoda, hiszen úgy fest, a formula működik. A bulvárral mérgező, se veled, se nélküled kapcsolatban élő magyar tévénézők kifejezetten szeretik ahogy a celebek egymást püfölik egy bokszhoz nagyon hasonlító sportágban.

Ha sok pénze van az RTL-nek, megint bokszolni fogok

Tavaly a csatornát komoly feladat elé állította, hogy a produkciók (értsd: meccsek) közötti hézagokat egyenletesen töltsék ki tartalommal. Az összecsapások és az azokat megelőző hosszú felvezetők közötti időn ismét Csobot Adél segítette át a nézőket. A műsorvezető ugyanúgy pörögve, visongva rontott be az öltözőkbe, hogy aztán úgy köszöntse a bokszolókat, mint akikkel egy fesztiválon, két koncert között futott volna össze.

A felvezetőből a nézőknek leginkább az derülhetett ki, hogy az RTL továbbra is imádja saját magát. A ring mellett megszólaltatott, frissen igazolt X-Faktor-mentor Tóth Andi és a tehetségkutatóban szintén szeptemberben debütáló Pápai Joci úgy viccelődött Csobot Adéllal, mintha céges bulin lettek volna. A beszélgetéshez odacsapódó, a 2024 őszétől a csatornához visszatérő Majka pedig csak erősítette ezt az érzetet, amikor azzal viccelődött, hogy akkor bokszolna újra, ha elég pénze lenne az RTL-nek.

A felvezetés csapongó jellegét jól mutatja, hogy a műsor tíz perc alatt jutott el a párizsi olimpián 5. helyig jutó Kovács Richárd interjújától a Kovács Kokó István mellett kommentátorként debütáló, botrányhős tiktokker Szépréthy Roland bemutatásáig. Utóbbi zavarában (nyíregyháziként) üdvözölt minden nyíregyházi nézőt, majd megpróbált kezet fogni a mikrofont tartó Héder Barnával, aki nem tudta viszonozni azt, mivel a másik kezében egy mappát szorongatott.

Érdekes pillanat volt még, hogy Kokót úgy mutatta be Héder, mint a „női algériai bokszolók nagy kedvelőjét”, amivel az egykori profi bokszvilágbajnok Imane Heliffel kapcsolatos őrjöngésére utalt.

Hol lehet itt még interjút adni?

Az új évad első meccsén az RTL műsorvezetője, Miller Dávid öklözött Varga Ádám színésszel. A mérkőzés kezdetén a felek rögtön nagy hévvel ugrottak egymásnak, de Miller végig pontosabb volt, összeszedettebben mozgott. Varga több alkalommal, védekezés nélkül, nagy lendülettel ment neki műsorvezetőnek, aki ezekből a helyzetekből rendre jobban jött ki. A második menetben Miller egy ilyen rohamot egy szép kombinációval zárt le, amitől Varga padlót fogott és már nem is állt fel onnan. A színész perceken keresztül a ring padlóján feküdt, de végül a saját lábán tudta elhagyni a szorítót.

Miller Dávid a Sztárboxban – Fotó: RTL
Miller Dávid a Sztárboxban – Fotó: RTL

A második mérkőzés előtt hosszú perceken keresztül Majka és Pápai Joci promózta Szujó Zoltánnak a szeptember 2-án kezdődő Kalandra fal! című műsort. Majka a beszélgetést egy kis iróniával zárta, megkérdezte ugyanis Szujót, hogy hova menjenek ezután, hogy még valaki interjúzhasson velük.

A második meccsen Halastyák Fanni, azaz Nemazalány csapott össze Berki Krisztián volt feleségével, Hódi Pamelával. A meccs elején kevés volt a pontos találat, de aztán Hódi Pamela lassan, de biztosan átvette a kezdeményezést. Az első menet végén mindenki meghökkent, amikor Nemazalány rúgással próbálta megzavarni Hódit, emiatt a bíró figyelmeztette is az énekest.

A második menet szintén nagy lendülettel indult, amit Szépréthy „cicaharc” felkiáltással konstatált. A harmadik menetre Nemazalány nagyon elfáradt, Hódi egy ponton már rongybabaként pofozta, de bíró nem lépett közbe. A döntés az utolsó menetre maradt volna, de az énekes a sarokban jelezte, hogy nem vállalja a negyedik menetet és bedobta a törölközőt.

Nemazalány és Hódi Pamela összecsapása – Fotó: RTL
Nemazalány és Hódi Pamela összecsapása – Fotó: RTL

A harmadik meccs előtt folytatódott a saját műsorok reklámozása, Kabát Péter egykori focista, jelenlegi celeb versként mondta fel a hamarosan induló Kabát FC promóját.

A gála utolsó összecsapásán Noszály Sándor eredetileg Henry Kettnerrel bokszolt volna, ám utóbbi egészségügyi okok miatt lemondta a meccset, így egy titkos versenyző lépett ringbe, akinek a kilétét az utolsó pillanatokban fedték fel. Végül kiderült, hogy Pribelszki Norbert, a Barátok közt egykori szereplője vállalta a meccset. Az este főmeccsén Noszály sokszor védekezni kényszerült, többször háttal fordult ki a nála jóval fiatalabb Pribelszki rohamaiból. Az egykori teniszező végül visszajött a meccsbe, többször is eltalálta az ellenfelét, de összességében Pribelszki irányította a küzdelmet.

A harmadik menet végére mindketten nagyon elfáradtak, hosszú másodpercekig már csak álltak egymással szemben. Az utolsó menet végig hasonló szellemben telt, a háromszor két perc brutálisan kifárasztotta a celebeket. A bírók végül egyhangú pontozással a fogvédőjét többször elveszítő Noszály Sándort hozták ki győztesnek, ezzel ő jutott a férfi nehézsúly középdöntőjébe. Noszály a meccs után csak szűkszavúan nyilatkozott, mivel a foga megsérült és vérzett egy ütés következtében.

Pribelszki Norbert és Noszály Sándor a Sztárbox ringjében – Fotó: RTL
Pribelszki Norbert és Noszály Sándor a Sztárbox ringjében – Fotó: RTL

A Sztárbox idén is az ősz egyik legnézettebb RTL-es műsora lehet, annak ellenére, hogy a több mint 3,5 órás műsoridőből csak a meccsek, vagyis kicsivel több mint 20 perc igazán érdekes. A gálát Lotfi Begi dj-zésével és a Hősökkel, valamint Lil Frakkal kiegészült Wellhello fellépésével sem sikerült feldobni, és a hézagokat kitöltő, előre leforgatott anyagok sem túl érdekfeszítőek. A műsor viszont abszolút nézőbarát, hiszen különösebb vívódás nélkül, nyugodtan elkapcsolhatunk róla a felvezető anyagok és interjúk idejére, hogy aztán csak a lényegre, a meccsekre térjünk vissza.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!