Nagyon összekapott Rácz Jenő és Istenes Bence a Sztárboxban, utóbbi nem volt hajlandó kezet fogni

2023. november 27. – 07:25

Nagyon összekapott Rácz Jenő és Istenes Bence a Sztárboxban, utóbbi nem volt hajlandó kezet fogni
Rácz és Istenes a ringben – Fotó: Balogh László / RTL Sajtóklub

Másolás

Vágólapra másolva

Az első elődöntőjéhez érkezett az RTL őszi húzóműsora, a Sztárbox, ahol minden héten kiütnek legalább egy magyar celebet. A most vasárnapi adásban azok csaptak össze, akik győztek az előző körben, így került össze Istenes Bence Rácz Jenővel, Szegedi Fecsó Brasch Bencével, illetve Janicsák Veca Berki Mazsival.

Fotó: Balogh László / RTL Sajtóklub Fotó: Balogh László / RTL Sajtóklub
Fotó: Balogh László / RTL Sajtóklub

Az első összecsapás Janicsák Vecának és Berki Mazsinak jutott, és az összecsapás előttig az volt a legizgalmasabb pont, hogy utóbbi a Gumimacik intrózenéjére vonult be, a tematikát pedig táncoló óriásmedvével tették még autentikusabbá. Ehhez képest a talpig feketébe öltözött Janicsák enyhén szólva komolyabb vehetőbb ellenfélnek tűnt rögtön. Az első menetben Berki hiába pörgött fel pillanatok alatt, egy alkalommal csúnyán belesétált Janicsák egyik ütésébe. A második menetre Berki felszívta magát, sokkal jobb lábmunkával fárasztotta ki a jóval kevesebbet mozgó Janicsákot, és szép szisztematikusan addig ütötte, amíg végül még a fejvédőjét is meg kellett igazítani. Itt kezdett el igazán kiütközni, hogy hiába tűnt taktikusabbnak és képzettebbnek Janicsák, Berki gyorsabb és magasabb is nála.

Janicsák a harmadik negyedben is szenvedett a fejvédőjével, Berki pedig nem állt le, egy idő után a védekezést teljesen feladva csépelte ellenfelét, aki párszor csúnyán bele is nézett egy-egy nagyobb egyenesbe. Itt már nagyon kiütközött, hogy Berki mintha jobb fizikai állapotban lenne, mint ellenfele. A végére már mindketten feladták a védekezést, de annyira kifáradtak, hogy egyikük sem tudott erősebben odacsapni a másiknak. Így nem is annyira meglepő, hogy pontozással végül Berki nyert, aki ugyan technikailag egyértelműen gyengébbnek tűnt, de annyival aktívabb, támadóbb és energikusabb volt, mint az ellenfele, hogy nem is lehetett volna máshogy pontozni.

Ahogy az eddigi adásoknál, most sem tesz túl jót a műsornak, hogy a három óra alatt mindössze három összecsapást kapunk, mert a kettő közötti időt vért izzadva próbálja kitölteni valami értelmessel az RTL.

Ez az időhúzás mondjuk már közel sem annyira feltűnő és esetlen, mint mondjuk az első adásnál volt tapasztalható, de azért sokat elmond a dolgokról, hogy Csobot Adél neonzöld (neonsárga?) szettje tudott csak megmaradni az agyamban.

Ezen az sem segített, hogy Istenesen és Ráczon kívül egyik versenyző sem viszi fel az ember pulzusát, ami úgy nem csoda, hogy Berki Mazsiról is csak a vezetékneve miatt van sejtése az embernek, hogy miért számíthat híresnek, de Szegedi Fecsó esetében még ennyi támpontja sincs a laikus tévénézőnek. Azon túl persze, hogy az első körben váratlanul legyőzte a felkészülésre minimális időt fordító Curtist, és hogy nála Drakula volt a tematika bevonulásnál.

Minden összecsapás előtt mutatja az RTL, hogyan látja a közönség az esélyeket, és a szpíker ki is emelte, hogy még soha nem volt annyira egyoldalú az állás, mint Szegedi és Brasch esetében: utóbbit a szavazók kb. háromnegyede tartotta esélyesebbnek. Mondjuk nem is csoda, Brasch tényleg egy jó nagy darab, tekintélyes termetű csávó, aki úgy csapta le annak idején a hepciáskodó KKevint, mint a nagyapám a legyeket nyáron.

Fotó: Balogh László / RTL Sajtóklub Fotó: Balogh László / RTL Sajtóklub
Fotó: Balogh László / RTL Sajtóklub
Fotó: Balogh László / RTL Sajtóklub

Ehhez képest Szegedi veszett buldogként támadt a nála jóval magasabb ellenfelére, Brasch mintha meg is lepődött volna, de ami ennél is súlyosabb volt, az Szegedi barátnője, aki olyan fejfájdító sikítozással szurkolt a ring mellett, hogy az simán felért egy kiütéssel. A második menetben aztán gyorsan el is dőlt minden, Brasch méretes karjai többször is betaláltak Szegedinél, aki hiába rohamozott kamikaze módon, bekapott egy akkora jobb egyenest, hogy gyakorlatilag összerogyott, és a bírók nem is engedték tovább az összecsapást.

Nyilván a Sztárbox nem egy valódi sportesemény, hanem csak show-műsor, de egyre feltűnőbb, hogy a versenyzők közti fizikai különbségek még ezen a szinten is rengeteget számítanak, és Brascht így kb. lehetetlen lesz legyőzni.

Az est főműsorszáma Istenes Bence és Rácz Jenő összecsapása volt. Istenesnek nem nagyon kellett megerőltetnie magát legutóbb, hiszen gyakorlatilag egy tinédzsert kellett megvernie, Rácz pedig a lelket is kiverte Kabát Péterből az első fordulóban. Istenes szemszögéből itt most fordulhatott a kocka, hiszen amíg Schobert Norbi Jr. esetében nála volt a fizikai és tapasztalati fölény, addig itt Rácz tűnt felkészültebbnek és veszélyesebbnek már távolról is.

Káromkodó Fluor meg drámázó Schobert család nélkül a felvezető nem volt a legizgalmasabb, pedig az RTL leültetett mindenkit a ring mellé Hajdu Pétertől Gáspár Lacin át a sugarloafos csávóig, aki mostanában minden RTL-es műsorban felbukkan. Istenes egyébként az egyetlen, aki profi tévésként már múltkor is igyekezett rájátszani a show-ra és az üzengetésre, ennek most az lett az eredménye, hogy vérig sértette Rácz Jenőt, amikor random emberek sértéseit posztolta róla Instagramra. De ez annyira súlytalan, értelmetlen, és bűzlik a mesterkéltségtől, hogy ennél több időt nem is pazarolnék rá.

Fotó: Balogh László / RTL Sajtóklub Fotó: Balogh László / RTL Sajtóklub
Fotó: Balogh László / RTL Sajtóklub
Fotó: Balogh László / RTL Sajtóklub

Ráczot egyébként nem láttam a korábbi adásban, így teljesen megdöbbentem, hogy a Konyhafőnökben látott formájához képest a mesterszakács mennyire kipattintotta magát. A szigorú, de jóllakott séfből egy ránézésre már-már ijesztő figura lett, akivel üzengetni sem lenne kedvem az Instán, nemhogy bokszolni.

A két versenyző rögtön egymásnak is esett, az első menetben szinte egymással szinkronban ment az adok-kapok. Rácz tűnt kezdeményezőbbnek, de Istenes abszolút egyenértékű partnerként védett és támadott. A második menetre mindketten rendesen elfáradtak, kevés volt az igazán tiszta találat, mindketten sok figyelmet szenteltek a védekezésre. A feszültség viszont végig tapintható volt a levegőben , Rácz menetről menetre egyre agresszívebbnek tűnt, Istenes pedig a rá jellemző bohóckodását egyre lejjebb tekerte, és megmutatta, hogy Schobert Norbi fia ellen valószínűleg egy kicsit visszafogta magát pár héttel ezelőtt.

A harmadik menetre már kezdett gyanússá válni, hogy Rácz és Istenes őszintén ráfeszültek egymásra, pankrációt idézően lökdösték egymást a kötelekhez, és bizony párszor becsúsztak nem éppen fair playbe illő elemek is, amikor a széttárt karokkal a bíróra néző Ráczot a semmiből kezdte el püfölni Istenes. Rácz itt már többször panaszkodott a bírónak, valószínűleg azért, mert Istenes rendre odacsapott neki, amikor a bíró épp szétszedte őket.

Amennyire kiegyenlítettnek tűnt a harc, annyira volt egyértelmű a győztes a pontozóbírók részéről: Rácz Jenő, aki már a bevonulásnál is úgy rohant előre, mint akinek odaég a kajája a gáztűzhelyen, a ringben pedig szép szisztematikusan csépelte Istenest, aki itt-ott már nagyon nehezen tartotta magát. Istenes hiába volt mozgékonyabb, Rácz ránézésre végig sokkal komolyabban vette nála az összecsapást. Istenes utána nem is volt hajlandó kezet fogni ellenfelével, elmondása szerint Rácz a meccsen végig olyan dolgokat mondott neki, ami után erre nem volt hajlandó. Hogy pontosan miket ordibálhatott Rácz, az nem derült ki, de ezek szerint tényleg pattanásig feszült a helyzet a két RTL-es között.

Már nincs sok hátra a Sztárboxból, hiszen már csak egy elődöntő jön a döntők előtt. Az már biztos, hogy a nők részéről Berki Mazsi, a férfiaktól pedig Rácz Jenő, illetve Brasch Bence várja majd az ellenfelét a jövő heti adás után, hogy aztán mindhárom kategóriában győztest hirdessenek majd.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!