Sokkal jobban lázba hozta a fiatalokat ifj. Schobert Norbert kiütése, mint Tóth Gabiék tánca

2023. november 6. – 18:48

Másolás

Vágólapra másolva

Nem aprózta el a vasárnap esti, főműsoridős szórakoztatást egyik országos kereskedelmi csatorna sem. Az RTL napok óta főleg Istenes Bence és ifj. Schobert Norbert összecsapását promózta ezerrel, a TV2 pedig Tóth Gabi és Papp Máté Bence közös táncprodukciójának felvezetésével hirdette a Sztárban sztár leszek! adását.

Nem hiába nyúlt a szerelmi életével a bulvárnak hosszú időre témát szolgáltató Tóth Gabihoz és új szerelméhez a TV2, ugyanis a Sztárbox már első adásával jól szerepelt, az adott hét legnézettebb műsora volt a kereskedelmileg kiemelt, 18-49-es célcsoportban. A vasárnap estéket az utóbbi időben abszolút a TV2 dominálta, így hosszú idő után fordult elő ismét, hogy valódi, éles versenyre lehetett számítani ebben az idősávban a két csatorna között.

Végül konkrétan a két kiemelt celebesemény közötti csata nem jött össze, mert Tóth Gabi és Papp Máté Bence azután adta elő az Átkozott nyár című dalt a TV2 műsorában, hogy a Sztárbox érdemi része véget ért az RTL-en. Magyarán voltak olyan, a vasárnapi tévés felhozatalt kimaxoló nézők, akik élőben láthatták, ahogy Istenes Bence kiüti ifj. Schobert Norbertet, majd a másik csatornán tanúi lehettek Tóth Gabi és Papp Máté Bence csókjának is.

Az egyértelműen látszik a nézettségi adatokból, hogy amíg a Sztárbox futott, 18-49-ben sokkal többen nézték az RTL-t a TV2-nél. A Sztárbox ebben a célcsoportban az idei év második legnézettebb műsora lett 32,8 százalékos közönségaránnyal és 433 ezres átlagnézettséggel a Nielsen adatai alapján. A héten így ismét ez lett a legnézettebb műsor a 18-49 évesek körében. Ezzel szemben a Sztárban sztár leszek! csak 219 ezer embert ért el, ami 18 százalékos közönségarányt jelentett a csatornának.

A teljes lakosságban ennél jóval szorosabb volt a helyzet. A teljes műsorok átlagos elérését vizsgálva kicsivel a TV2 showműsora szerepelt jobban, a műsorok átlagnézettségét nézve azonban az RTL-es bokszmeccseket követték többen.

Nézettségi adatok a teljes lakosság körében:

  • Sztárban sztár leszek!: Közönségarány: 22,5%, Nézettség: 753 ezer
  • Sztárbox: Közönségarány: 22,1%, Nézettség: 814 ezer

A két számítás más adatokon nyugszik, ezért jöhetett ki más győztes. A közönségarány azt mutatja meg, hogy az adott műsort az összes magyar nyelvű adást nézők hány százaléka követte. A nézettséget pedig egy műsor vagy idősáv közönségének egy percre jutó átlagos száma (average minute rating) alapján számítják.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!