Katonai realityt indít a Honvédelmi Minisztérium a TV2-n

2024. augusztus 16. – 07:34

Másolás

Vágólapra másolva

„Katonai stílusú csapatversenyen alapuló sport-realityt” indít a TV2. A kormányközeli csatornát ezzel a Honvédelmi Minisztérium bízta meg.

A katonai reality címe A Kiképzés lesz, már toborozzák is a 18–50 év közötti férfiakat és nőket.

A TV2 közleménye szerint a műsorban civilek vesznek majd részt „katonai jellegű megmérettetésekben”, őket a Magyar Honvédség állományából négy „Kiképző” fogja terelgetni.

A leírás szerint „a produkció célja, hogy egy izgalmas műsoron keresztül láttassa a Kiképzők emberi oldalát, illetve, hogy megmutassa, a különböző karakterű és hátterű civilek hogyan válnak igazi katonákká a műsor alatt”.

A győztes csapat

  • kap 20 millió forintot,
  • részt vehet egy Gripen-repülésen,
  • és lehetőséget kap, hogy a honvédség területvédelmi tartalékos állományához csatlakozzon.

Szalay-Bobrovniczky Kristófot egyébként „büszkeséggel tölti el, hogy egy népszerű televíziós műfajt, a realityt a Magyar Honvédség szakértelmét igénybe véve közösen fejlesztette a TV2 egy katonai elemekre épülő csapatversennyé”. A honvédelmi miniszter szerint a műsorral majd mindenki láthatja, hogy „a Magyar Honvédség mind haditechnikai felszerelésében, mind szemléletben XXI. századi, NATO-kompatibilis haderő, amely a szemünk előtt válik magas műveleti értékű, gyorsan hadrafogható, Közép-Európában meghatározó erejű haderővé”.

Nemcsak realityt, de filmet is támogat a Honvédelmi Minisztérium: egy különleges katonai hadműveletről készülő akciófilmet, amire a kormány egyedi kormányhatározat alapján 1,067 milliárd, a Nemzeti Filmintézet (NFI) Filmszakmai Döntőbizottsága 1,7 milliárd forintot ad. A közel 3 milliárd forintos állami támogatásból, Operation Sámán munkacímmel készülő film jövőre érkezik a mozikba, Dyga Zsombor (Aranyélet, Köntörfalak) rendezésében, producere Lajos Tamás, operatőre pedig Dobos Tamás lesz.

Nem ez az első film, ami a békepárti magyar kormány támogatásával készül, tavasszal jelent meg TV2 új heti produkciójának, a S.E.R.E.G. című sorozatának az előzetese, ami 2024 utolsó negyedévében debütálhat majd. A sorozat 865 milliós állami támogatásból, a Magyar Honvédséggel karöltve forog a Kálomista család tulajdonában lévő Megafilm, az Elk*rtuk mögött álló cég gyártásában.

A magyar film viszont csak szeretné azt a népszerű propagandát, ami Kínának megvan.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!