„Irak? Csak akkor akartam elmondani, ha már biztos” – megjelent a honvédséggel készülő S.E.R.E.G.-sorozat előzetese

2024. április 23. – 19:17

Másolás

Vágólapra másolva

Megjelent a TV2 új heti produkciójának, a S.E.R.E.G. című sorozatának az előzetese, ami 2024 utolsó negyedévében debütálhat majd. A csatorna közleménye szerint a műsor egy katonai tematikájú széria, ami egy apa-fiú konfliktus és egy missziós bosszúhadjárat története arról, hogyan lehet a saját határainkat túllépve teljesíteni, egy csapatot egységgé kovácsolni és különbséget tenni a valódi jó és rossz között.

A sorozat 865 milliós állami támogatásból, a Magyar Honvédséggel karöltve forog a Kálomista család tulajdonában lévő Megafilm, az Elk*rtuk mögött álló cég gyártásában. A minisorozat forgatókönyvírója az Elk*rtuk forgatókönyvét is jegyző Benda Balázs, a rendező Dombrovszky Linda. A Megafilm szerint ősszel mutathatják be a sorozatot, ennél pontosabb időpontot Fischer Gábor sem árult el az interjúban.

A Magyar Honvédség helyszíneket és haditechnikai eszközöket (harcjárműveket, drónokat és helikoptereket) biztosít a sorozatnak, Pálinkás Szilveszter, a hadsereg toborzókampányának arca pedig szerepel is benne. A Megafilm ismertetője szerint a sorozat két szálon fog futni: „vígjáték az alapkiképzésről és kemény katonadráma egy élet-halál misszióról”.

Szintén az év végén jelenhet meg a 10,5 milliárd forintos állami támogatással készülő Hunyadi-sorozat, A holló felemelkedése címen futó magyar–német koprodukció a leghamarabb ősszel érkezhet a csatornára a Sorozatwikinek nyilatkozó Fischer Gábor, a TV2 programigazgatója szerint. A Hunyadi-sorozat forgatásán korábban mi is jártunk, ahol az alkotók elmondták, ekkora volumenű, ennyi színészt és statisztát mozgató magyar produkció talán még nem is készült.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!