Lóversenyekkel bukott le a legfélelmetesebb mexikói drogkartell

2024. augusztus 4. – 07:06

Másolás

Vágólapra másolva

Az After hetente jelentkező streamingajánlójában mindig a legfrissebben felkerült, vagy hamarosan felkerülő filmekről és sorozatokról írunk, amelyek elérhetőek Magyarországról is.

Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz (Good Girl's Guide To Murder, Netflix)

Első blikkre könnyen ledarálható tinisorozatnak tűnhet, de az eddigi kritikák alapján a Jó kislányok kézikönyve a 13 okom volthoz hasonlóan jó érzékkel nyúl a szexuális erőszak és a megszállotság témájához a főszereplő tinilány, Pippa (Emma Myers) szemszögén keresztül.

A történet szerint Pippa az utolsó gimis évének fő projektjének azt választja, hogy utánamegy a kisvárosból öt éve eltűnt kamaszlány, Andie Bell történetének, akinek soha nem találták meg a holttestét. Andie akkori barátja vallomást tett a lány meggyilkolásáról, majd ezután öngyilkos lett. Pippa azonban nem nyugszik bele ebbe a megoldásba, és ahogy az ilyen sztorikban lenni szokott, a kisváros lakói által mélyen őrzött titkokat derít ki az ügyről.

Batman: Caped Crusader (Amazon Prime, 1. évad)

Kissé váratlan, hogy az Amazonnál, és nem a Maxen jelent meg az új Batman-animációs sorozat, főleg úgy, hogy a készítők egyértelműen a kultikus, ‘90-es évekbeli Batman: TAS-sorozat hangulatát és történetvezetését igyekeznek megidézni. Ez a történet a ‘40-es és ‘60-as évek képregényeihez és világához nyúl vissza, és Batman korai éveit mutatja be.

Hosszú idő után nem a két éve elhunyt Kevin Conroy, hanem Hamish Linklater adja Batman hangját, illetve az is meglepő lehet sokaknak, hogy a Pingvin ebben a sorozatban egy nő, és Minnie Driver a szinkronja. A készítők között viszont ott van a legendás Bruce Timm, akihez számos fontos Batman-produkció fűződik, a producerek között pedig felbukkan J. J. Abrams, Matt Reeves és Ed Brubaker neve is. A 10 részes első évad már el is érhető a Prime-on.

Cowboy Cartel (Apple TV+)

Az Apple dokumentumsorozata a Los Zetas, Mexikó legnagyobb és legkegyetlenebb drogkartelljének lekapcsolásának történetét dolgozza fel, ahogy a pénzét amerikai lóversenyeken átmosó bűnszervezetet három évnyi nyomozás után amerikai földön akarják elcsípni.

Az FBI számára Mexikóban érinthetetlennek számítottak a kartell vezetői, de az amerikai lóversenyeken egyedi lehetőség kínálkozott az elfogásukra. Ehhez azonban három évnyi nyomozás után minden egyes puzzle-darabkának stimmelnie kellett.

Mad Max: A harag útja (Mad Max: Fury Road, Max)

Idén a Furiosa ismét emlékeztethetett arra, mennyire egyedülálló és ebben a formában megismételhetetlen projekt is volt A harag útja, aminek a balhés forgatásáról külön könyv is született.

George Miller akciófilmjéről nehéz újat írni, már a premierjekor is döbbenetes volt a film látványvilága, az akciójelenetek eszeveszett tempója és az ehhez adagolt zene. A harag útja semmit sem kopott 2015 óta.

Aqua Teen Hunger Force (Max, augusztus 5., 1-4. évad)

Régóta siránkozunk amiatt, hogy a Warner alá tartozó Adult Swim (amelynek nemrég külön adást szenteltünk az After+-ban) katalógusa meglehetősen hiányos a magyar Max felületén. Azonban végre felkerül a csatorna egyik legikonikusabb sorozatának, az Aqua Teen Hunger Force-nak az első négy évada.

A kultikus agymenés egy adag sültkrumpliról, egy milkshake-ről és egy húsgolyóról szól, akik alapvetően misztikus dolgok után nyomoznak, de valójában minden epizód a nyomorúságosan szürreális életükről szól, néhol egészen meglepő celebes vendégszereplésekkel.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!