„Pikkpakk nem töröl a hatalom” – énekli Azahriah új dalában

2024. május 22. – 17:22

Másolás

Vágólapra másolva

Új, klipes dalt adott ki Azahriah a francia L'Entourlooppal közösen. A reggae-duó bevonásával elkészült Don't Turn the Bass Down című dal Azahriah karibi, afrikai lüktetésű trekkjeihez áll közelebb, odamondásból pedig most sincs hiány, igaz ezúttal ez kevésbé politikai töltetű, sokkal inkább társadalomkritikus.

A „pikkpakk nem töröl a hatalom” sor azért valószínűleg utalás többek között az Orbán Viktor Tiktokjáról eltüntetett videóra és van egy odaszúrás a bulvárlapoknak is, név szerint említve a Borsot és a Blikket „sok más suttyó címlapsztori” mellett. A dal egyébként nem teljesen friss, Azahriah és a L'Entourloop már tavaly októberben is előadta azt Veszprémben.

Azahriah különösen aktív időszakkal vezeti fel a stadionkoncertjeit, az említett lemezén kívül felszólalt a kegyelmi botrány apropóján szervezett tüntetésen, kapott Artisjus-díjat, piacra dobott egy saját cipő- és ruhakollekciót a Tiszával közösen, megjelent a róla szóló film első előzetese, sőt, Friderikusz Sándor podcastjában is megfordult.

A legnagyobb durranás vele kapcsolatban azonban továbbra is egyértelműen a most hétvégén esedékes triplakoncert, amire már tavaly elkapkodtak minden jegyet. Azahriah és a L'Entourloop új dalát egyébként élőben is előadják majd a szombati koncerten.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!