A jelenlegi HBO Max árainál drágább előfizetési díjakkal indul itthon a Max

2024. április 19. – 14:36

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarországon május 21-én vált a Max névre az HBO Max, ezzel párhuzamosan a megújult felület előfizetési árai is változnak – derül ki az anyacég, a Warner Bros. Discovery közleményéből.

A Max itthon kétféle csomagban lesz elérhető, és mindkét csomag előfizetői hozzáférhetnek a párizsi olimpia közvetítéseihez.

  • A standard csomag havidíja 2790 Ft lesz (az HBO Max eddig 2390 Ft volt itthon) ebben a csomagban Full HD-ban nézhetők a tartalmak és egyszerre 2 eszközön lehet streamelni.
  • A premium csomag havidíja 3890 Ft lesz, ennek a csomagnak az előfizetői 4 eszközön streamelhetnek, 4K felbontásban nézhetik a műsorokat és maximum 100 tartalmat le is tölthetnek offline használatra.
  • Lesz ezen kívül egy külön megvásárolható Sport csomag is, amit 1200 Ft-ért lehet mindkét fenti csomaghoz hozzárakni. A Sport kiegészítőcsomag hozzáférést biztosít a Grand Slam-tenisztornák, a kerékpáros Grand Tourok, a Le Mans-i 24 órás autóverseny közvetítéseihez és az Eurosport 1 és Eurosport 2 lineáris csatornáihoz.

Magyarországon ezzel a Max standard csomagja olcsóbb lesz a Disney+ jelenlegi havidíjánál (3090 Ft). A többféle csomag bevezetése pedig a Netflix modelljét követi, utóbbi ugyanis 2490 és 4490 forint között ajánl háromféle előfizetési lehetőséget a magyar piacon.

A Warner Telexnek küldött válasza alapján az HBO Max korábbi, életre szóló előfizetési kedvezményének felhasználói továbbra is 1590 Ft-os havidíjat fizetnek a Maxért. A következő előfizetési ciklustól kezdve – 2024. július 23-án vagy később – is megkapják az életre szóló, 33%-os kedvezményüket a Max Standard csomag akkor érvényes havi díjából (amely jelenleg 2790 forint /hó).

Megmaradnak az éves előfizetési díjak is, a teljes évre előfizetők 10 hónap áráért kapnak hozzáférést 12 hónapra. A standard csomag ára így Magyarországon évi 27 900 forint, a prémium csomag pedig 38 900 forint lesz.

Fontos hozzátenni, hogy Európában több országban, Romániában, Finnországban, Svédországban, Norvégiában, Dániában is elérhető lesz a Max olcsóbb, reklámos verziója. Romániában ezt a csomagot 4,99 eurós havidíjért lehet majd elérni.

A Warner válasza alapján egyelőre Magyarországon nem lesz reklámos csomag a Maxból.

A tartalmi kínálatban is komoly változásokat hoz a Max, az HBO Max mostani kínálatához képest például még nagyobb számban válnak elérhetővé a Warner Bros Discovery eddig jellemzően a lineáris csatornákon (Dicovery, ID, TLC) futó műsorai, és persze az élő sportközvetítések is újdonságot jelentenek majd az eddig megszokott felülethez képest. A Max kiemelt nyári megjelenése a Sárkányok háza júniusban érkező második évada lesz.

A váltás iparági hátterével, az HBO márkanév elhagyásával is külön cikkben foglalkoztunk korábban.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!