A legjobb focis dokusorozatot Sunderlandben kell keresni

2024. február 11. – 11:00

Másolás

Vágólapra másolva

Heti streamingajánló (február 8-14.)

Az After hetente jelentkező streamingajánlójában mindig a legfrissebben felkerült, vagy hamarosan felkerülő filmekről és sorozatokról írunk, amelyek elérhetőek Magyarországról is.

Sunderland 'Til I Die 3. évad (Netflix, február 13.)

A Sunderland 'Til I Die olyan alapmű, amely alaposan átformálta addigi elképzeléseinket arról, mit lehet a sportdokumentumfilm műfajában véghezvinni. A sorozat nem a klasszikus öltözőbeli és pályán történő eseményeket lekövető koncepcióval készült, inkább a fanatizmus lélektanára, az eufória és az iszonyatos kétségbeesés hullámzására, a futballt övező kultúrára helyezte a hangsúlyt.

A Sunderland 'Til I Die nélkül aligha készült volna el például az Üdv Wrexhamben. Akkora kultusza lett a sorozatnak, hogy a Sunderland ellenfelei például a „Láttunk titeket sírni a Netflixen” kezdetű dallal cukkolták a csapatot.

A sorozat most egy rövidebb, háromrészes etapra tér vissza, amelyben a Sunderland új menedzserrel próbálja kiharcolni újra feljutást a Championshipbe.

Tokyo Vice 2. évad (HBO Max, február 8-tól)

A második évad trailerét külön bemutattuk, az idei év legjobban várt sorozatai közé is beválogattuk, ennyél nyíltabban nehéz kifejezni, mekkora várakozások előzik meg a tokiói alvilágban nyomozó amerikai újságíró sztorijának újabb felvonását.

Az új évad az eddig kiszivárgott infók szerint sokkal nagyobb téteket mozgat majd, az oknyomozás mellett a két rivalizáló jakuza-szervezet lesz inkább a fókuszban, és többet megtudhatunk a főszereplő, Jake Adelstein (a perfekt japán Ansel Elgort) családi hátteréről is.

Egy nap (One Day, Netflix, február 8.)

A sokat szapult, 2011-es filmváltozat után a Netflix is megpróbálkozik David Nicholls bestsellerének adaptalásával, ezúttal 14 részes minisorozatban. Az eddigi kritikák alapján az új verzió sokkal jobban sikerült az Anne Hathaway-jel készült filmnél.

A két teljesen más közegből érkező fiatal, Emma és Dexter 1989-től 20 éven át bonyolódó, mélyülő kapcsolata pedig a tökéletes alapanyag egy modern romkomhoz. Mindkét színész, Leo Woddall és Ambika Mod is emlékezetes mellékszerepek után (Fehér Lótusz, Ez most fájni fog) bizonyíthat végre főszerepben.

Ott vagy, Istenem? Én vagyok az, Margaret (Are You There God, It’s Me Margaret, HBO Max. február 9.)

Itthon sajnos elkerülte a mozikat Kelly Fremon Craig rendezése, amelyben a címszereplő kamaszlánynak, Margaretnek nem csak a tinédzserkor nehézségeivel, de családja múltjának tabuival is el kell számolnia.

Érzékeny, sokszor vicces coming of age-film, remeklő színészekkel (Abby Ryder Fortson, Rachel McAdams, Kathy Bates, Benny Safdie).

The New Look (Apple TV+, február 13.)

A negyvenes évek Párizsában játszódó sorozat a francia divat nagy alakjainak sorsát és rivalizálását követi, ahogy a második világháború alatt és után teljesen új útra terelik a divatot.

Ben Mendelsohn alakítja Christian Diort, Juliette Binoche pedig a fő riválisát, Coco Chanelt, de a sorozatban feltűnik még Maisie Williams, John Malkovich vagy Glenn Close is. Február 13-án egyből három rész kerül fel az Apple felületére.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!