Sértegessen téged az undok, igénytelen Gary Oldman

2023. december 3. – 09:13

Másolás

Vágólapra másolva

Heti streamingajánló (november 30-december 7.)

Utolsó befutók 3. évad (Slow Horses, Apple TV+, már elérhető)

A brit titkosszolgálat megvetett és száműzött, egyre inkább kis családdá formálódó minicsapatáról már az eddigi évadokban is kiderült, hogy a külső és belső ellenségeiknek sem szabad őket lebecsülni.

Az új évadban vezetőjük, Lamb (az igénytelen, lyukas zoknis, undok titkosszolga szerepében remeklő Gary Oldman) ismét aktivizálja magát, miután egyik társuk nem jelentkezik munkára. A Slow Horses továbbra is az egyik legjobb krimisorozat a jelenlegi kínálatban. Bónusz infó, hogy az új évad több epizódján is Tálas Zsófi, a Van és a Rossz versek vágója dolgozott.

Pókember: Irány a Pókverzum! (HBO Max)

Mielőtt karácsonykor felkerül a legújabb animációs Pókember-film az HBO Maxra, még bepótolható a 2018-as előző rész, ami humorával, látványvilágával új életet lehelt az addigra erősen megfáradó franchise-ba. Az Irány a Pókverzum! tele van szellemes ötletekkel és az egész szuperhős témát önironikusan kezeli, így egyszerre működik az egész Pókember-világgal még csak ismerkedőknél és az idősebb rajongóknál is.

A rezervátum kutyái (Reservation Dogs, Disney+)

Végre itthon is teljes egészében elérhető az utóbbi évek egyik kritikuskedvenc sorozata, a Reservation Dogs, ami (tudom, már nincs annyira magasan a léc) a legjobb dolog, amihez Taika Waititinek az utóbbi időben köze volt. A félórás epizódokra építő dramedy egy oklahomai rezervátumban élő fiatal csoport tagjait követi, ahogy a felnőtté válás küszöbén valahogy megpróbálnak kitörni a kilátástalannak tűnő lakóhelyükről. Atlantát idéző, abszurd humor, rengeteg popkulturális utalás és érzékeny társadalomkritika egyben.

Ki vagy, Doki? 60. évfordulós különkiadások (Doctor Who, Disney+)

A britek nemzeti kincsének 60. évfordulójára három külön epizód is készült a sorozathoz, ezekben a részekben visszatér két korábbi színész, David Tennant és Catherine Tate is. A Doctor Who ráadásul bedobja a Baby Yoda-kártyát is, hiszen az első ilyen különkiadásban egy aranyos(nak tűnő) lény okozza a bonyodalmakat.

Aqua Teen Hunger Force 12. évad (HBO Max, már elérhető)

A neurotikus milkshake, a lebegő sültkrumpli és a butácska húskrumpli kalandjait feldolgozó Aqua Teen Hunger Force a Space Ghost Coast to Coast című műsorból nőtte ki magát önálló sorozattá még 2001-ben, és azóta ez lett az Adult Swim legrégebb óta futó, felnőtt animációs sorozata. Hivatalosan 2015-ben vége lett a sorozatnak, de az elborult koncepciójú műsor most új évaddal tért vissza.

Ez a megjelenés a Telex After és a Warner Bros. Discovery tartalmi együttműködésének részeként jött létre. A cikk a Telex szerkesztési elveinek megfelelően készült, a benne megjelenő véleményt a Warner Bros. Discovery nem befolyásolta.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!