Miért imádja a fél világ Taylor Swiftet, és hogyan verte át Snoop Dogg az embereket egy olcsó reklám kedvéért?

2023. november 22. – 13:13

Másolás

Vágólapra másolva

Az e heti After+ adásában ismét felzárkózunk az előző hét legérdekesebb történéseiből. Például szóba kerül a hír, hogy Snoop Dogg leáll a füvezéssel, amiről aztán kiderült, hogy csak egy reklámkampányt előkészítő médiahekk. Kivesézzük egy zenetörténésszel, hogy mi áll Taylor Swift sikerének hátterében, és megemlékezünk a napokban elhunyt Palotai Zsoltról, akire az elektronikus zene, a drum and bass és a breakbeat egyik meghatározó alakjaként tekintenek itthon.

Hírblokk

Meghalt Palotai Zsolt

Palotai Zsolt a magyar underground kiemelkedő alakja, a Tilos az Á Klub egykori művészeti vezetője, és a Tilos Rádió zenei főszerkesztője volt. Sajó Dávid és Bicsérdi-Fülöp Ádám az adásban emlékeznek meg arról, miért volt meghatározó, emblematikus alakja a magyar elektronikus zenének, és emlékeket elevenítenek fel DJ Palotairól:

„Nekem sok kedves emlékem van vele, ami bemutatja azt, hogy mennyivel több volt ő, mint bárki más. Voltak Magyarországon olyan producerek progresszív house-ban, drum and bassben, dubstepben, akik európai, nemzetközi szintre vitték a karrierjüket, de ők is mind a Palotaira mutogatnak vissza, mint a kapuőr. Tényleg rengeteg korosztálynak volt az első, aki megmutatta, mi az elektronikus tánczene. Talán az 50. születésnapján volt a Hármashatár-hegyen egy buli, ahol volt öt kicsi színpad, és mindegyik más zenei stílust képviselt. Palotai pedig minden színpadon játszott egy-két órát, ez is mutatja, milyen sokrétű volt a zenei ízlése és tudása”

– hangzik el az adásban.

Palotai zenei nyitottságáról, a Corvintetőn csapott bulikról, és a legutóbbi, RTL-nek adott interjújáról is szót ejtünk az adásban.

Van-e még jövője a The Office sorozatnak?

Ismét felröppentek az Office-rebootja körüli pletykák. Ezeket aztán Greg Daniels, az amerikai változat showrunnere gyorsan el is oszlatta. Az adásban arról beszélgetünk, hogy érdemes lenne-e újra elővenni a sorozatot

Végül arra jutottunk, hogy napjainkban elveszne az a sorozatból, ami a humort képezi benne:

,,Ahogy távolodunk időben a bemutatásától, egyre inkább korlenyomatként működik ez a sorozat. Ezt a fajta humort szerintem képtelenség lenne megcsinálni a mostani környezetben. Egy csomó olyan poén van, aminél már felszisszennünk ma azért. Én nagyon élvezem ezt a fajta szabadságot a sorozat humorában, de attól tartanék, hogy egy reboottal pont a sava-borsa veszne el a sorozatnak.”

Snopp Dogg átvert minket

Amikor felvettük az adást, akkor még elhittük, hogy Snoop Dogg leáll a füvezéssel. Az adásban azt fejtegettük, hogy ez mennyire komoly elhatározás, és hogy talán a családja vagy egészsége érdekében szeretné letenni a marihuánát, de még azt is számításba vettük, milyen menő lenne, ha Snoop Dogg edukálná a rajongókat arról, hogy a hiphopnak nem kell feltétlenül a füvezéssel társulnia.

Hétfő estére viszont kiderült, hogy az egész egy médiahekk volt. Snopp Dogg közzétett egy videót, ahol pillecukrot sütöget egy füstmentes tábortűznél, merthogy a Solo Stove-val szerződött le egy szponzorációra.

A hét témája: Taylor Swift sikere

Közel két évtizede az egyik legnépszerűbb énekesnő Taylor Swift, a The Eras Tour koncertfilmje pedig még a mozikban is megmozgatja a rajongóit. Első lemeze még country volt, de most már a mainstream pop hercegnőjeként emlegetik. A countryzene alapját képező történetmesélés még mindig visszaköszön szövegeiben, naplószerű dalszövegeivel könnyen tudnak azonosulni rajongói.

A hét témája szegmens vendége Fazekas Gergely zenetörténész, aki segít eligazodni abban, miért emelkednek irodalmi magasságokba dalszövegei, miért bravúros, hogy különböző műfajokban alkot, és hogyan lett a szentimentális dalszerző lányból a világ egyik leghíresebb énekesnője.

Taylor Swift popkulturális jelenlétéről Szente Katica fog még beszélni, az adásban szóba kerül az, hogy miért veszi fel újra lemezeit Taylor Swift, hogyan vág vissza utálóinak, miért villanyozza fel közönségét, hogy éppen kivel randizik, és hogyan használja a legleleményesebben a közösségi média adottságait a sztárok közül.

A hét témája zárásaként pedig a kevésbé elkötelezett Swiftieknek ajánlunk három olyan albumot, ami jól érzékelteti, hogy az énekesnő miként reagál az aktuális trendekre, megtartva a rá jellemző jellegzetes naplószerű dalszövegeit.

Sorozatajánló: Scott Pilgrim rákapcsol

A Netflixre felkerülő amerikai-japán animációs sorozat az Scott Pilgrim-képregények adaptációja, de van átfedés a 2010-es mozifilmmel is, hiszen utóbbi szereplői adják a karakterek hangjait. A sorozat felemás lett, mert vannak kimagasló ötletek benne, és a sztori is bátran eltér az alapanyagtól, azért vannak meglepően szürke pillanatok is az epizódokban. Az adásban arra jutunk, hogy a Scott Pilgrim-univerzummal ismerkedőknek még mindig inkább a filmet ajánlanánk kezdésnek.

Toplista

Az adás végén Bicsérdi-Fülöp Ádám és Sajó Dávid összeszedi a három-három szerintük legjobb mellékszereplőt az amerikai The Office-ból.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!