A semmiből bejelentettek egy kviddicses Harry Potter-játékot

2023. április 18. – 10:55

Másolás

Vágólapra másolva

Jó dolga van mostanában a Harry Potter-rajongóknak, a kifejezetten jól sikerült Hogwarts Legacy után ugyanis bármiféle felvezetés nélkül újabb játékot jelentett be a Warner hétfő este Harry Potter: Quidditch Champions néven, ami a bejelentés szerint egy online, kompetitív multis játék lesz.

Ahogy az a Quidditch Champions hivatalos oldalán olvasható, a játékon már évek óta dolgozik a fejlesztő Unbroken Studios, melynek ez lesz az első igazán nagy dobása, eddig csak egy mobilos lövölde, meg a Fractured Lands nevű, a Mad Max világában játszódó battle royale fűződik a nevükhöz. Emellett besegítenek a Rocksteadynek a Suicide Squad: Kill the Justice League fejlesztésében is, melynek megjelenését a katasztrofálisan fogadott februári bemutatója után egészen 2024-ig tolták el.

A játékot természetesen a mobilos skatulyából a Hogwarts Legacyvel kitörő, kizárólag a varázsvilágra fókuszáló Portkey Games adja majd ki pécére és konzolokra, és elméletileg a kviddicsezés mellett más seprűs kalandokra is lesz majd benne lehetőség. Hogy ez pontosan mit jelent, az egyelőre nem derült ki, ahogy az sem, hogy mikor jelenhet meg a játék, de egy tesztkörre már most elő lehet regisztrálni, ehhez ide kell kattintani.

A bejelentés fényében máris jóval érthetőbb, hogy a Hogwarts Legacyből miért maradt ki a kviddics annak ellenére, hogy lehetett benne seprűn röpködni, de az jó kérdés, hogy önmagában is lehet-e sikeres egy ilyen játék. Az éppen idén húsz éves Harry Potter: Quidditch World Cupot annak idején jól fogadták, miután pedig a Blood Bowlon kívül igazából nincsenek kitalált sportokra épülő videójátékok, azóta is emlegetik a játékosok. A bejelentés alapján viszont több mint valószínű, hogy itt nem egy klasszikus sportjátékról lesz szó, a leírás inkább valami olyasmit irányoz elő, mint a Rocket League, ahol mindenki a saját karakterét terelgeti majd.

Az biztosan óvatosságra adhat okot, hogy a Warner hajlamos furcsán kezelni a játékait, a tavaly nagyot futó Multiversusról például március végén hirtelen kiderült, hogy igazából csak nyílt béta volt, és egészen jövő év elejéig nem lesz elérhető. Emellett a monetizáció is fontos kérdés, mert itt is gyakran túlzásokba esnek, elég csak az eredetileg mikrotranzakciókkal telepakolt Shadow of Warra gondolni. Végezetül pedig az is reális probléma, hogy a J.K. Rowling világából inspirálódó játék ellen ugyanolyan hadjárat indul majd emiatt, mint a Hogwarts Legacy ellen. Már csak azért is, mert a valóságban létező kviddics éppen tavaly váltott nevet az írónő botrányai miatt.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!