A Sony végre rendesen is megmutatta, mit tud majd az Öngyilkos Osztag

2023. február 24. – 11:34

A Sony végre rendesen is megmutatta, mit tud majd az Öngyilkos Osztag
Forrás: Rocksteady Studios / Warner Bros.

Másolás

Vágólapra másolva

Van a Csupasz pisztolyban az a jelenet, amikor a Priscilla Presley által játszott Jane Spencer hipnózisban mantrázza, hogy „Meg kell ölnöm Frank Drebint”. A Suicide Squad: Kill the Justice League című játék legutóbbi előzetesében is történik valami ilyesmi, csak éppen Flash beszél Wonder Womanhez, nem valaki mást akar holtan látni, hanem saját magát (az egész Igazság Ligájával együtt), és éppen ezek a tiszta pillanatai, mert a másik szuperhős igazmondásra kényszerítő lasszója miatt átmenetileg kikerült a Brainiac nevű DC-s szupergonosz irányítása alól.

Mindez nem hangzik olyan rosszul, de a Sony csütörtök esti eseménye után azért van ok az aggodalomra, mert érdekes sztori ide, Kevin Conroy utolsó Batmanje oda, a Kill the Justice League a látottak alapján valami olyasminek tűnik, amit a kiadó csak azért rakatott össze az Arkham-játékok miatt nagy becsben tartott Rocksteadyvel, hogy a lehető legtöbb pénzt sajtolhassa ki a játékosokból. A csütörtök esti eseményen emellett volt több VR-játék, kiderült, mikor jelenik meg a régóta korai hozzáférésben senyvedő Baldur's Gate 3, jött egy izgi előzetes a Destiny 2 új kiegészítőjéhez, és a Street Fighter 6-ból is bemutatkozott három új karakter.

A legnagyobb durranás a Suicide Squad: Kill the Justice League volt, nem véletlenül lőtte el ezt a legvégén a Sony, a játékhoz pedig rögtön két videó is érkezett. Az egyik kizárólag a co-op játékmenetre koncentrált, míg a másik bevezette kicsit a nézőt a kulisszák mögé, és egy rakás rendszerről és mechanikáról rántotta le a leplet. Előbbi sok újdonságot nem mutatott, egy kicsit részletesebb és hosszabb szegmenst kaptunk a két éve a Game Awardson mutogatott videónál, és most már a kezelőfelület is látszott. Itt a négy antihős a golyófogó ellenfelek mellett Brainiac városszerte mindent beterítő hatalmas, lila tumorjait lövöldözte le.

A kulisszatitkokat mutogató videó érdekesebb volt, főleg mert végérvényesen kiderült belőle, hogy a Kill the Justice League is egy úgynevezett live service játék lesz, vagyis folyamatos internetkapcsolat kell majd hozzá (akkor is, ha egyedül nyomja az ember), és nem lehet majd csak úgy kijátszani, mert folyamatosan jön majd hozzá az új kontent. Ja, és természetesen lesz battle pass is, bár a játékmenetre állítólag nem lesz hatása. Az Arkham-játékokat pont azért szerették annyian, mert kompakt sztorikat meséltek el, és Batman sem úgy lett erősebb, hogy felvett egy hárommal többet sebző batarangot, ez a játék pedig ránézésre elég messze van ettől a vonaltól.

Az utóbbi években a játékosok láthatóan elkezdtek kiégni attól, hogy mindennel az idők végezetéig kell játszaniuk. Az Outridersre valószínűleg nem sokan emlékeznek már, pedig amúgy a hibái ellenére egészen vállalható játék lett, de sokkal jobban járt volna mindenki, ha hagyják az online bohóckodást, mert szűk két év után pár százan játszanak csak vele. És még csak azt sem lehet mondani, hogy a kooperatív élményhez muszáj lenne telerakni online elemekkel a játékokat, elvégre a Borderlands 2 a mai napig az egyik legjobb ebben a műfajban, pedig ott tényleg nincs más, csak egy legfeljebb négy emberrel végigtolható kampány.

A Borderlands 2 azért is jó példa, mert mint kiderült, itt is abban nyilvánulnak meg az RPG-elemek, hogy percenként újabb fegyvereket és egyéb cuccokat kell aggatnunk a karakterekre, amik kicsivel többet sebeznek és kicsit más effekt van rajtuk. Ez lehetne jó is, mert bizonyos cuccok más DC-karaktereket is felidéznek majd, de azt hozzá kell tenni, hogy míg Deadshot és Harley Quinn esetében teljesen logikusak a lőfegyverek, a másik két főszereplőtől elég idegen a koncepció. Miért lövöldöz például shotgunnal Captain Boomerang, mikor konkrétan még a nevéből is látszik, hogy bumerángokkal harcol? Vagy King Shark, aki konkrétan egy humanoid cápa?

És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a karakterek nemcsak ugyanolyan fegyvereket használnak, hanem ugyanúgy is mozognak, valahogyan mindenki tud a levegőben közlekedni és onnan aprítani, ami kicsit kiábrándító. A négy antihős persze továbbra is szórakoztató, a játékmenet sem tűnik rossznak és ha sikerül jól megcsinálni, akkor a választott modell is elsülhet jól, vagy legalábbis úgy, hogy ne befolyásolja negatívan a játékélményt akkor sem, ha valaki csak egyszer végig akarja tolni a játékot 30 óra alatt. Arra május 16-ig kell várni, hogy kiderüljön, a markáns változások ellenére is tud-e nagyot gurítani a Rocksteady.

A Kill the Justice League mellett ezúttal főként kisebb dolgokat mutogatott a Sony, köztük egy csomó VR-játékkal, ami persze nem is meglepő, elvégre mindjárt itt a PSVR 2 (amiről hamarosan tesztünk is lesz majd). Többek közt Asimov klasszikusát, az Alapítványt is feldolgozzák VR-játékként, ami akár még érdekes is lehet. A VR-on túl jött előzetes a Destiny 2 jövő héten érkező új kiegészítőjéhez, ami úgy is elég ígéretesnek tűnik, ha valaki hozzám hasonlóan évek óta nem követi, hogy hol tart a sztori, végre megjelenési dátumot kapott a Baldur's Gate III, és bemutattak újabb három karaktert (Zangief, Lily, Cammy) a nyáron megjelenő Street Fighter 6-ból is. Az összes csütörtöki bejelentést a menet közben megérkezett Wo Long: Fallen Dynasty megjelenés előtti előzetésével együtt itt lehet végigböngészni.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!