Vitézy, Szentkirályi és Gyurcsány kommentekben hozták össze a tökéletes mexikói patthelyzetet

2024. szeptember 28. – 23:09

Másolás

Vágólapra másolva

Ritkaságszámba menő, hármas kommentháborúba keveredett Vitézy Dávid Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc, Szentkirályi Alexandra, valamint maga Vitézy. Az LMP volt főpolgármester-jelöltje, aki sokszoros újraszámolással, hajszállal maradt alul Karácsony Gergellyel szemben, lapunk két cikkéről tett ki képeket. A következőkről:

Arról van szó, hogy az újjáalakulóban lévő Fővárosi Közgyűlésben még mindig alakulnak az erőviszonyok, ugyanis sem a Fidesznek, sem a Tisza Pártnak, sem a régi vagy újabb ellenzéki pártoknak nincs többségük. A Tisza jelezte, ügyek mentén hajlandó Karácsonnyal együttműködni, de semmilyen kulcspozícióba nem jelölnek embert, így főpolgármester-helyettesnek sem. Mivel a Tisza nem támogatna fideszes jelöltet, így jött elő Vitézy neve.

Gyurcsány erről mondta a Spirit FM adásában még szeptember 13-án, hogy Vitézy a Fidesz támogatásával is indult a választáson, ezért nem tudnák támogatni a mostani jelölését. Szentkirályi azt mondta a Magyar Nemzetnek szombaton adott interjújában, hogy nem szavaznak meg főpolgármester-helyettest, nem jelölnek tisztviselőket a fővárosi cégekbe, nincs taktika, együttműködés, Vitézy helyettesi pozícióját pedig a fenti címben jelölt esetekben nem támogatják.

Ekkor gördült be a politika sikamlós sípályájára a cinizmusratrakkal Vitézy, aki így fogalmazott posztjában:

„Örülök, hogy így egymásra talált Gyurcsány Ferenc és Szentkirályi Alexandra, ez aztán az igazi szivárványkoalíció! Vagy, ahogy a kampányban hívtam: maga a pártpolitikai csatatér, ahol csak a pozíciókért megy a harc, miközben a város ügyei elsikkadnak.”

Hozzátette, jó lenne, ha a főváros valós ügyeiről is beszélne a Fidesz és a DK. „Ahogy a budapestiek túlnyomó többségét, úgy engem sem az foglalkoztat, ki lesz vagy lesz-e egyáltalán valaki a főpolgármester helyettese, hanem az, hogy miként és hogyan lesz a fővárosunk zöldebb, biztonságosabb, tisztább és élhetőbb” – írta Vitézy. Hozzátette, ezzel foglalkozna, ha „a 2026-ra készülő országos pártpolitikai szereplők” hagynák.

A kommentek közt hamar megjelent a Fidesz főpolgármester-választáson visszalépett, majd Vitézy mögé beállt jelöltje, Szentkirályi, aki rögtön tust adott: „Ez különösen vicces, úgy hogy Te készülsz Gyurcsány fővárosi listavezetőjének helyettese lenni.”

Erre Vitézy egy „biztos, ha te mondod” angol feliratú gunyoros mémmel tromfolt rá. A történetnek nem volt vége, ekkor jött Gyurcsány Ferenc, és ippont adott mindenkinek:

„Nyugtasson meg, amikor pár nappal ezelőtt egy korábbi posztjában Ön vitát kezdeményezett, ugye ezt követően Ön nem reagált a felvetéseire írt válaszomra!? Ha tényleg így volt, akkor Ön hogyan képzeli el a korrekt, tisztességes vitát?”

Aki azt hinné, egy ipponnal nyerni lehet egy ilyen vitát, az még nem volt kisöbűpuska-versenyen, hisz Vitézy kiválóan lőtt vissza: „Elnök úr, tegye meg, hogy végre érdemi budapesti ügyekben is elmondja a DK álláspontját, nem csak pozíciók, cégvezetők, főpolgármester-helyettesek ügyében szólal meg. Támogatni fogják például a BKK-rendészet létrehozását a DK képviselői?”

A DK vezérét azonban nem lehetett kizökkenteni, touchdownnal lezárta a mérkőzést:

„milyen szerencse, hogy álláspontunk, miszerint nem jelölünk egyetlen posztra se, még rosszindulattal se érthető úgy, hogy mi pozíciókért küzdünk. Gondolom Ön nem csak hallja, de érti is ezt. Piszkálódás nélkül megjegyzem, arról, hogy ki maradhat és ki nem ilyen meg olyan poszton, mintha nem mi kezdtünk volna beszélni. Azt meg nézze el nekem, ha úgy látom, hogy valakit oktalanul bántanak, ha abból csinálnak politikát, hogy ki, kit szeretne kirúgni, akkor ha mindezt becstelennek látom, akkor megszólalok.

Ha érdekli álláspontunk a BKK-rendészet létrehozásáról, kérem parlamenti címemre küldje el erre vonatkozó előterjesztését. Örömmel tanulmányoznám kollégáimmal. Véleményemet ezt követően pedig természetesen megosztom Önnel.”

Érdemes lesz visszanézni holnap, hátha a kommentek közt akad még pár politikusi hárompontos, pókhálós gól, varázslatos kűr.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!