Szentkirályi: Nem támogatjuk Vitézyt, ha Karácsony és Magyar jelöli őt főpolgármester-helyettesnek

2024. szeptember 28. – 11:46

Másolás

Vágólapra másolva

Nem szavaznak meg főpolgármester-helyettest, nem jelölnek tisztviselőket a fővárosi cégekbe, nincs taktika, együttműködés – mondta Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP leendő fővárosi frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Taktikázást a túloldalon lát, ők a budapestiekért harcolnak, mondta a politikus arra a kérdésre, hogy mi lesz a Fidesz taktikája, lesz-e bármilyen együttműködés az új fővárosi közgyűlésben. A többség összehozása a főpolgármester feladata, csakúgy, mint a helyettesek jelölése – tette hozzá.

Vitézy nem számíthat a Fidesz támogatására, ha Karácsony Gergely és Magyar Péter jelöli őt, közölte Szentkirályi Alexandra. A politikus szerint Vitézy azt ígérte, hogy Karácsonyt váltja le, nem a helyettesét, és ami most történik, az a saját választóinak és ezen belül a jobboldali választóknak a durva arculcsapása és elárulása. (Szentkirályi arra célozhat, hogy a választási kampányban Vitézy Karácsony ellen indult a Fidesz támogatásával, az ő leváltását tűzte ki célul, most pedig, ha megválasztják helyettesnek, akkor valójában csak a főpolgármester korábbi helyettesét váltja le.)

Az is kiderült, hogy a frakció nem jelöl tisztségviselőket sem a cégvezetők, igazgatósági tagok pályázataira, „mert Karácsony Gergely és Magyar Péter háttérmegállapodásának a függvénye lesz, hogy hogyan osztják le ezeket a helyeket”. Szentkirályi felrótta Karácsonynak, hogy a választás óta egyszer sem kereste meg őket.

A frakció a következő területekre koncentrál majd a következő években: hajléktalanság, köztisztaság és a közbiztonság. De legalább ilyen fontos téma lesz még a közlekedés, a levegőminőség kérdése, a kötöttpályás közlekedés fejlesztése és a csak általunk képviselt P+R parkolók építése is Szentkirályi szerint.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!