Valaki megtrollkodta a közmédia kívánságműsorát, Elvis börtönös számát küldte a korrupcióval vádolt MSZP-s politikusoknak

2024. szeptember 23. – 19:33

Másolás

Vágólapra másolva

Szokták nézni az Önök kértéket? Bevallom, én nem, de magát a műsort ismerem: egy rövid üzenet kíséretében lehet számokat küldeni anyunak/apunak/mamának/papának/a szomszédnak/a kedvenc kollégának stb. De miért írom le mindezt? Azért, mert egyik olvasónk kiszúrta, hogy valaki megtrollkodta a Duna Worldön futó Önök kérték egyik adását. Egy Géza nevű néző a „régi csapatnak” küldte Elvis Presley-től a Jailhouse Rockot. „Csabának, Zsoltnak, Ferinek, Gergőnek, a másik Csabának, Lacinak és Gergelynek a régi és jövőbeli szép emlékek tiszteletére, és mert mindannyian Elvis-rajongók.” A szóban forgó adás hétfőn ment le, mi is megnéztük, és tényleg ez hangzott el.

De ki lehet ez a Csaba, Zsolt, Feri, Gergő, másik Csaba, Laci és Gergely? Szemfüles olvasónk megfejtése szerint azokra az MSZP-s politikusokra utalt a rejtélyes Géza, akiket mostanában korrupciós ügyekkel hoztak kapcsolatba. Így már a számválasztás is érthető, hiszen a jailhouse angolul börtönt jelent.

  • Csaba = Horváth Csaba volt II. kerületi, jelenlegi zuglói polgármester,
  • Feri = Baja Ferenc egykori miniszter és MSZP-s országgyűlési képviselő,
  • Zsolt = Molnár Zsolt MSZP-s országgyűlési képviselő,
  • Másik Csaba = Tóth Csaba szintén volt MSZP-s országgyűlési képviselő, a szocialisták egykori erős embere Zuglóban.

Ellenük augusztus végén emeltek vádat különböző korrupciós bűncselekmények miatt. Azzal vádolják őket, hogy gyakorlatilag védelmi pénzt szedtek közbeszerzéseket nyert cégektől. Vagyis a cégeknek fizetniük kellett, hogy önkormányzati megbízásokat kapjanak, illetve azokat ne veszítsék el. A vád szerint így több tízmillió forintot tettek zsebre.

  • Gergő = Czeglédi Gergő,
  • Laci = Kiss László.

Czeglédi Gergő Óbuda MSZP-s alpolgármestere, akit nemrég tartóztattak le hivatali vesztegetés miatt. Kiss László pedig Óbuda DK-s polgármestere, aki szintén letartóztatásban van, és várhatóan decemberig ott is marad. Őt azzal vádolják, hogy 2019-es polgármesterré választása után korrupciós hálót épített ki, amin belül megbízásokat adott baráti cégeknek, majd azok összegének egy részét visszakövetelte magának.

Már csak Gergő maradt, aki akár Karácsony Gergely is lehet. Ugyan az ő neve az egyik ügyben sem merült fel semmilyen formában, azonban zuglói polgármesterként, majd pedig budapesti főpolgármesterként szoros szövetségben politizált az MSZP-vel és a DK-val. Persze az is lehet, hogy az egész csak a véletlen műve, és szó sincs trollkodásról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!