Navracsics iskolai ünneplősre emlékeztető egyenruhát írt elő a kormányablakok dolgozóinak

2024. szeptember 13. – 10:36

Másolás

Vágólapra másolva

Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter úgy döntött, módosítja saját, még közigazgatási és igazságügyi miniszterként kiadott, a kormányablakok személyi és technikai feltételeiről szóló rendeletét – írja a 24.hu.

Egységes ruházatot rendeltek el a kormányablakok dolgozóinak.

A kormányablakban dolgozó kormánytisztviselőknek az iskolai évnyitók dress code-jára emlékeztető szerelésben kell megjelenniük a munkahelyükön, ami fehér blúz, illetve ing, valamint sötét szoknya, illetve nadrág.

A rendelet december 1-ig ad időt a dolgozóknak a megfelelő ruha beszerzésére. A járási hivatal vezetője köteles gondoskodni ennek betartatásáról – írja a lap.

A Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium pénteki közleménye szerint fejenként évi nettó 150 ezer forint ruhapénzt kapnak a kormányablakban dolgozók – az ezt lehetővé tevő miniszteri rendelet a Magyar Közlönyben jelent meg Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter aláírásával. Augusztus végén mi is megírtuk, hogy onnantól kezdve évente 1,12 milliárd forint ruhapénzt kapnak a kormányablakokban dolgozó kormánytisztviselők.

Az összeget a közlemény szerint már idén biztosítják az érintett mintegy 4400 ügyintézőnek,

„segítve az öltözködési szabályok betartását”.

Mint írják, a miniszteri rendeletre a július végi kormánydöntés végrehajtásához volt szükség.

A Navracsics vezette tárca korábban egy 24.hu-s cikkre reagálva azt állította: négy év alatt komoly béremelés történt a kormánytisztviselőknél, átlagfizetésük jócskán felülmúlja a garantált bérminimumot, már havi bruttó 500 ezer forint felett van. Az érdekképviselet ezt a képet ugyanakkor azzal árnyalta, hogy az átlagot a vezetők magas fizetése húzza fel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!