50 milliárdot tesz át a kormány a tartalékból, 16 milliárd Lázár, 5 milliárd Rogán minisztériumának megy

2024. augusztus 23. – 09:24

Másolás

Vágólapra másolva

50 milliárd forintot csoportosít át a kormány a központi tartalékból rendkívüli kormányzati intézkedésekre, ebből 29 milliárd a Beruházási Alapba megy, 16 milliárd a Lázár János vezetése alatt álló Építési és Közlekedési Minisztériumba, 4,9 milliárd pedig a Rogán Antal irányítása alatt álló Miniszterelnöki Kabinetirodához megy – derül ki a csütörtökön késő este megjelent Magyar Közlönyből.

A Hvg.hu azt írja, hogy szinte minden ilyen költségvetési átcsoportosításkor megemelik a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati infokommunikációs szolgáltatásokra szánt keretét, most dologi kiadásokra kap plusz pénzt.

Egy másik kormányhatározatból az is kiderül, hogy mostantól évente 1,12 milliárd forint ruhapénzt kapnak a kormányablakokban dolgozó kormánytisztviselők.

A lap kiemeli azt is, hogy a kormány döntése alapján Jordánia ingyen kap 10-10 darab lélegeztetőgép-alkatrészt (gurulós állványt, légzőkörtartó kart és aktív légúti párásítót).

A magyar költségvetés júliusban pluszos lett, 213 milliárd forint többlettel zárt, az államháztartás központi alrendszere ezzel az év első 7 hónapjában 2443,3 milliárd forintos mínusznál járt a múlt hónapban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!