„Hulljon a férgese” – kommunikációs pálfordulás érte a Mandinert Bese atyával kapcsolatban

2024. szeptember 12. – 05:37

Másolás

Vágólapra másolva

„És hulljon a férgese, mint a Bese atya esetében, tényleg hulljon, hulljon, hulljon!”

– válaszolta a Mandiner jobboldali véleményvezére, Kohán Mátyás Orbán Balázsnak a Mandiner Podcastjében. Mint a 444 észrevette, Orbán Balázs politikai igazgató arról beszélt a podcastben, hogy szokta támogatni néha Hadházyt, mert ha a képviselő „talál valami olyan projektet, ami vállalhatatlan, annak a projektnek utána kell menni és az eljárásokat le kell folytatni” – fogalmazott Orbán. Kohán erre látta úgy, hogy „hulljon a férgese”, Orbán Balázs pedig erre azt válaszolta, hogy „pontosan, ez teljesen rendben van”.

Múlt héten derült ki a Válaszonline cikkéből, hogy a legfelsőbb kormányzati köröket is megjárta egy akta, amely szerint Bese Gergő dunavecsei plébános melegpartikon vehetett részt, illetve tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal. A vádak miatt Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek Besét felfüggesztette a papi szolgálat alól.

Ekkor összegyűjtöttük, hogyan nem ütötte meg a Bese-hír a kormánymédia ingerküszöbét: a Mandiner, amely korábban rengetegszer szerepeltette címlapján és podcastekben Besét, a hír megjelenésekor csak annyit csinált, hogy a demokráciáról szóló cikkükbe elrejtette azt a mondatot, hogy „Aki a demokráciát úgy hordozza körbe zászlórúdon a világban, hogy valójában épp az alapjaiban nem hisz, az úgy jár, mint Bese Gergő atya. Az úgy járásnál pedig nemigen van rosszabb”.

Miután a Pesti Srácok beszámolt a Bese-ügyről, már a Mandiner is lehozta azt. Időközben pedig a lap serényen tüntette el Bese atyát. Nem érhető már el például az a podcast sem, amiben Bese atya arról beszél, hogy „Magyar Péter kiesett a jólétből, majd elfogadta a harminc ezüstpénzt”. De az sem, ahol az olimpiai megnyitóról vélekedik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!