Megállás nélkül dudáló robotaxik keserítették meg egy San Franciscó-i ház lakóinak életét

2024. augusztus 14. – 16:31

Másolás

Vágólapra másolva

Sokan szeretnek andalító zenére, esőhangokra vagy fehér zajra elaludni, de arra valószínűleg nem sokan vágynak, hogy autódudálásra szenderüljenek álomba. Egy San Franciscó-i társasház lakói viszont mégis kénytelenek voltak beletörődni ebbe az elmúlt hetekben, a Waymo ugyanis pont alattuk létesített parkolót a környékre bevezetett robotaxijainak, amelyek egy szoftverfrissítés miatt állandóan dudáltak, amikor egy másik autó tolatott a közelükben – írja a Sky News.

A házban élők annyira nem értékelték a zajongást, ami ráadásul késő este és hajnali 4 körül volt a legrosszabb, mert ekkor tért vissza ide a legtöbb autó. Egy ott lakó úgy felbosszantotta magát, hogy konkrétan elkezdte élőben közvetíteni az egészet a YouTube-on, ahol hamar több ezren kezdték el követni a dudáló robotautók kalandjait, és azt is elkezdték rögzíteni, ha valami vicces történt a parkolóban.

A San Franciscó-i robotaxijait pont egy éve működtető Waymo már reagált is a kialakult helyzetre, mint írták, nem számítottak arra, hogy az alapvetően az alacsony sebességű ütközések elkerülése miatt bevezetett frissítés ilyen zajongással fog járni. Szerintük a funkció jól működött a városban, de a parkolóban fenntarthatatlan volt a folyamatos dudálás, ezért egy újabb frissítéssel ki is iktatták azt.

Ez a jelek szerint meg is oldotta a helyzetet, az élőben közvetítő Sophia Tung már meg is írta a nézőinek, hogy a robotautók nem dudáltak. A robotaxiknak természetesen tök mindegy, hogy dudálnak-e, szóval ismét teljesen aktuális a Bëlga Robotautó című száma, benne azzal a résszel, hogy „Robotautó az itt a kérdés, hogyan döntesz, ha nincs benned érzés?”. Hát, így.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!