700 ezer forintnyi szénát tudott venni az adományokból az országot szamárral végiggyalogló Koszonits Patrik

2024. augusztus 10. – 15:54

Másolás

Vágólapra másolva

„Az adományoknak köszönhetően tudtam vásárolni 700 ezer forint értékben szénát, így lehetőségem nyílt mentett szamarak befogadására” – írta a Facebookon Koszonits Patrik. A 19 éves fiú azzal került be a hírekbe az elmúlt hetekben, hogy Ásotthalomról indulva a kéktúra vonalán 400 kilométert tett meg egy szamárral gyalogolva.

Koszonits szerette volna az akcióval megkedveltetni az emberekkel a szamarakat, és adományokat akart gyűjteni az általa megálmodott szamárrezervátumhoz. A túra végén, Mosonmagyaroóvárra érkezve bejelentette: összesen kb. 700 ezer forint gyűlt össze.

A túra nagyobb részét Füles nevű szamarával tette meg, viszont nem sokkal az út vége előtt többen is nekiestek, mondván, állatkínzás egy szamarat gyalogoltatni a kánikulában. Ezeket a vádakat Koszonits visszautasította, de a túra utolsó 40 kilométerét egy másik szamárral, Fannival tette meg. A Sokszínű Vidék híre emlékeztet, eközben Koszonits apja Ásotthalmon sétált Fülessel 40 kilométert, hogy a szamár lábábban is benne legyen az a 400 kilométer, amennyit Koszonits összesen megtett.

Koszonits pénteken érkezett meg Mosonmagyaróvárra, és minden segítséget megköszönt a támogatóinak. Azt mondta, az adományoknak köszönhetően már hazafelé menet, vasárnap meg tud nézni egy rossz sorsú szamarat, aminek azonnali segítségre van szüksége, és ha minden jól megy, a jövő héten már meg is érkezhet hozzá az első mentett állat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!