A magyar Shrek, polgári nevén Patrik, egy szamárral az oldalán szelné át Magyarországot

2024. június 26. – 07:49

Másolás

Vágólapra másolva

A Csongrád-Csanád vármegyei Ásotthalomról a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rábatamásiig gyalogolna a 19 éves Patrik. No nem egyedül, hanem a szamarával, Fülessel. Márpedig azért, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy a szamarak remek állatok.

A Szeged360.hu beszámolója szerint Patrik Mosonmagyaróváron nőtt fel a családjával, és Csornán végzett mezőgazdasági iskolát. Amikor a szülei úgy döntöttek, Győr-Moson-Sopronból az ország másik végébe, Ásotthalomra költöznek egy tanyára, a fiú először csak látogatóként kóstolt bele a tanyasi életbe. Aztán annyira beleszeretett, hogy nem sokkal később (fél évvel ezelőtt) meg is vette magának a szomszédos tanyát. Ide már a szüleitől kapott szamárral, Fannival költözött be.

Vele kezdett el készülni az országjáró gyalogtúrára is. A lapnak azt mondta, azért jutott eszébe, hogy belevág a túrába, mert elhatározta, szamarakkal szeretne foglalkozni, és szeretne létrehozni számukra egy szamárrezervátumot, „ahol bárki közelről megismerkedhet ezekkel a csodás egyéniségekkel”. Ehhez viszont tőkére van szüksége, így jött a túra ötlete, aminek az előkészületeit gondosan dokumentálja is – igen, ki nem találta volna – az „Ott vagyunk már?” nevű Facebook-oldalán. Azok kedvéért, akik az elmúlt 23 évet egy kő alatt töltötték: ez a Shrek útitársaként elhíresült Szamár kedvenc kérdőmondata.

Pár nappal ezelőtt Patrik szomorú hírt kapott, kiderült, hogy Fanninak pihenésre van szüksége, mert egy csomó van a lábán, így mégsem vághat bele vele a kalandba. Ezért a fiatal gazda a szüleitől kapott kölcsönből vett egy új szamarat, a 15 éves Fülest. Most vele is elölről kezdte az ismerkedést és a felkészülést.

A terve szerint ez két hét alatt sikerülhet is, a szamarak ugyanis „nagyon intelligens állatok, könnyen taníthatóak és nagyon ragaszkodóak gazdájukhoz”. Utána neki is vágnának a több mint 400 kilométeres távnak a Kéktúra útvonala mentén. Patrik napi 20-25 kilométer megtételével számol, 3-4 hét alatt teljesítené a túrát.

Aki követné a felkészülését és a Nagy Utat, itt megteheti.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!