A kormánymédia idézi Vitézyt, de a címből inkább kihagyják, hogy Fidesszel sem kötne szövetséget

2024. június 9. – 14:25

Másolás

Vágólapra másolva

A kormányközeli médiumok és a közmédia egymás után hozzák le cikkeiket arról, hogy mit nyilatkozott Vitézy Dávid, de egy fontos részletet mindig kihagynak a címből, hiába mondta el többször is a főpolgármester-jelölt: nem kötne szövetséget a DK-val, de a Fidesszel sem,

„Vitézy bizakodó a szavazás után, és két, párttal való szövetséget is kizárt”, írja a Mandiner, de csak a cikk vége felé derül ki, hogy kivel nem szeretne szövetséget a főpolgármester-jelölt. A közmédia oldala, a Hirado.hu is csak a cikk második felében hívja fel erre a figyelmet, ők inkább azt emelték ki, hogy Vitézy szerint a választás a demokrácia ünnepe.

Hasonlóan számolt be Vitézy mondatairól a Magyar Nemzet, a Magyar Hírlap és a megyei hírlapok többsége is. Az Origo egyszerűbben oldotta meg a dolgot: be sem számolt Vitézy Dávid legutóbbi sajtótájékoztatójáról. A kampány végére, Szentkirályi Alexandra visszalépése után, Vitézy Dávidot a kormányközeli média több formában is elkezdte tolni: a Metropol például fizetett hirdetésben magyarázza, hogy miért jobb Vitézy Dávid, mint Karácsony Gergely.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!