Eltűnt Kucsera Gábor, de nem az a Kucsera Gábor, de az a bulvárlapoknak édes mindegy

2024. május 16. – 13:03

Másolás

Vágólapra másolva

Eltűnt Kucsera Gábor – adta hírül a Blikk.

Most érkezett a bejelentés: eltűnt Kucsera Gábor, nagy erőkkel keresi a rendőrség – írta meg a Bors.

Amennyiben a világbajnok magyar kajakozó jóllétéért aggódó gyanútlan olvasó rákattintott az igencsak kattintékony szalagcímekre, megtudhatja, hogy

nem a sportoló, hanem a sportoló névrokona, a 14 éves komáromi Kucsera Gábor tűnt el.

A fiatal fiú április 18-án engedély nélkül távozott a komáromi gyermekotthonból, és azóta ismeretlen helyen tartózkodik. A felhívást a Police.hu tette közzé.

Ezt egyébként a Blikk elegánsan már az első (csak az aranyat érő kattintás után olvasható) mondatban elegánsan le is leplezi: „A sztársportolóhoz hasonló néven született 14 éves kisfiú, Kucsera Gábor egy komáromi gyermekotthonból tűnt el” – írják.

Nem ez az első alkalom, hogy a bulvármédia a névrokonságot kihasználva próbál kattintásokat vadászni magának.

Tavaly márciusban például az a hír söpört végig a magyar bulvárlapokon, hogy: „Meghalt Halász Judith”. A címhez tartozó kép: egy gyertya. Az már csak a cikkekből derült ki, hogy Judith Halász, a bécsi Operaház tagja hunyt el, nem a Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, énekesnő, Halász Judit.

A jól bevált receptet egy hónappal később a KESMA-lapok is előhúzták a zsebükből, akkor az a hír jelent meg az összes vármegyei hírportálon, hogy „Elhunyt Kovács István »Koko« – összeomlott Bunyós Pityu”. A címhez tartozó kép: egy gyertya. Így megint csak azok számára derülhetett ki, hogy nem a híres ökölvívóról, hanem egy testépítőről van szó, akik óvatlanul kattintottak.

A bulvárlapok egyébként azt is előszeretettel bizonyítják, hogy a megtévesztő címadáshoz még csak névrokonokra sincs szükségük: tavaly karácsonykor a Bors Bruce Willis betegségére rácsimpaszkodva közölt egy halálhírt azzal a címmel, hogy „Végleg vége: elhunyt a Die Hard legendás színészóriása”. Ez alapján persze minden olvasó szeme előtt Bruce Willis jelenhetett meg, amit a clickbait-pokol utolsó bugyrából tudósító Bors azzal is súlyosbított, hogy még az első bekezdésben is úgy fogalmazott, mintha Willisről lenne szó, és csak az ezt követő klasszikus égő gyertya illusztráción átpörgető olvasóknak árulta el, hogy háháhhá csak vicc volt, nem is róla van szó, hanem a 98 éves Selma Archerdről, aki a filmben az Egyes Számú Túsz szerepét alakította. Akinek a halálhíre nem kevésbé tragikus, de ez a bulvárlapot a legkevésbé sem foglalkoztatta.

Ahogy a 14 éves Kucsera Gábor eltűnése sem, csak egy dolog: a neve kattintásokat generál.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!