Beugrott az Index Navracsicshoz, hogy aztán a miniszter ne mondjon igazán semmit

2024. április 30. – 08:23

Másolás

Vágólapra másolva

Fantasztikusan semmitmondó interjút adott az Indexnek Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, akit azért kérdeztek, mert Magyarország idén húsz éve lett európai uniós tagállam. Az interjúból gyakorlatilag semmi érdemleges nem derült ki, de legalább szép hosszú.

A fideszes politikus többek között elmondja, hogy:

  • nem baj, ha nem szereznek annyi mandátumot, mint az előző EP-választáson;
  • a Fideszben bizony előfordulnak (!!!) élénk viták, például most Magyar Péter miatt is, illetve még magával Orbán Viktorral is szoktak vitatkozni a frakcióban;
  • izgalmas kísérlet, hogy egyszerre lesz önkormányzati és EP-választás;
  • az euró bevezetésének vannak előnyei és hátrányai;
  • mióta visszatért a politikába, kiváló munkatársai lettek, és sűrűbb lett a naptára is, de ez gyakran jár örömteli pillanatokkal;
  • büszke arra, hogy az ő közbenjárásával megduplázták az Erasmus-büdzsét, csak hát sajnos azóta kizárták ebből az alapítványi egyetemeket. De legalább már itthon is van Európai Sporthét!

Navracsics páratlan humorérzékét is megcsillogtatta az interjúban, amikor „kifejezetten szellemes kampányként” hivatkozik Szentkirályi Alexandra főpolgármesteri kampányára. Ami gyakorlatilag semmi másból nem áll, mint gyurcsányozásból és olyan bravúros manőverekből, mint egy villanykörte betekerése vagy egy kátyú megtekintése egészen közelről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!