A Hír TV hirdetésben tolja, hogy Fodor Gábor szerint nem érdekes, mit mond Varga Judit a hangfelvételen

2024. április 7. – 12:58

Másolás

Vágólapra másolva

Fodor Gábor március 28-án bement a Hír TV-be Velkovics Vilmoshoz, és ott 12 percen keresztül úgy beszélgettek a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvételről, hogy egyszer sem mondták el, amúgy mi hallható azon a felvételen.

(Csak annyi, hogy az akkori igazságügyi miniszter, Varga Judit azt állította, Rogán Antalék belenyúltak az ügyészségi iratokba a Schadl–Völner-ügyben, és magukat kihúzatták belőle. Legalábbis részben, mert szerinte az ügyészség nem mindent húzott ki a javaslatokból, így aztán ez a sztori azt mutatja meg, hogy az ügyészségen belül Polt Péter főügyész nem ura a helyzetnek.)

A volt fideszes és volt SZDSZ-es Fodor a Hír TV-ben erről azt mondta, neki inkább azzal a „becstelenséggel” van problémája, hogy Magyar felvette a házastársa beszélgetését, és azt nyilvánosságra hozta, majd elkezdett a jogi esetekről, szülői papíraláírásokról meg a felelősség teljes tudatáról beszélni. Ezt arra akarta kifuttatni, hogy Varga Judit szerinte nem volt a felelőssége teljes tudatában, amikor a hangfelvételen beszélt.

„Ilyen értelemben a hangfelvétel nem érdekes szerintem, hogy azon mi van. Ez egy gyanúra okot adhat, ezt az ügyészség intézi, nyilván ezért hívták be ma az ügyészségre (Varga Juditot). Nem ez az érdekes. Szerintem az az érdekes, hogy egy ember odaáll a nagyközönség elé, követőket akar magának, és közben mindezt úgy indítja el és úgy csinálja, hogy ezt a rendkívül tisztességtelen dolgot elkövette” – vonta le a következtetést Fodor.

A Hír TV pedig úgy gondolta, ez a részlet épp jó lesz arra a volt SZDSZ-es képviselőtől, hogy hirdetésben kicsit megtolják.

A Facebook az Ad Library nevű felülete mindenki számára elérhetően tartja nyilván a politikai-közéleti hirdetések részleteit. Eszerint április 5-től úgy 300-350 ezer forintot füstöltek el Fodor szavaira.

Forrás: Facebook Ad Library Forrás: Facebook Ad Library
Forrás: Facebook Ad Library

Az is érdekes, ki volt a videók célközönsége: főképp a férfiakra lőttek, közöttük is főképp a középkorúakra.

Forrás: Facebook Ad Library
Forrás: Facebook Ad Library

Fodor Gábor nem először fekszik jól a kormánypárti nyilvánosságban. Ő dobta be először azt az ötletet, hogy Budapesten vissza kéne állítani a listás választást. A kormánymédia látványosan felkapta a témát. Végül a javaslatot a Mi Hazánk Mozgalom karolta fel, nyújtotta be az Országgyűlésnek, a fideszes kétharmad meg megszavazta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!