„A Most vagy soha! című film minden vonatkozásban rossz lett” – Bencsik András megtörte a fideszes véleménymonolitot Rákayék Petőfi-filmjéről

2024. március 28. – 22:13

Másolás

Vágólapra másolva

Csattanós válasz érkezett azoknak, akik szerint az Orbán-rendszer prominensei körében mindig csak egyféle elfogadható vélemény létezik az igazán fontos kérdésekben, és a táboron belül nem szabad kikezdeni egymást. Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője (akit elég nehéz lenne ellenzékiséggel vádolni) ugyanis olyan keményen beleszállt Rákay Philipék Petőfi-filmjébe, hogy azt bármelyik idegenszívű liberális megirigyelhetné.

A Magyar Hang vette észre a nyomtatott Demokratában Bencsik odapörkölős Most vagy soha!-kritikáját, amely rögtön ezzel a felütéssel indul:

„Ami nem történt, és ami így nem is történhetett volna, avagy miért nem szabad dilettánsoknak mozifilmet készíteni, vagy ha mégis, miért kell azt ártatlan embereknek megnézniük.”

Bencsik András semmilyen fronton nem kíméli a több milliárd forintból készült, nagyszabású mozit, amihez az alkotók százas papírzsepit ajánlanak. Szerinte ugyan „rossz dolog egy hazafiasnak szánt műalkotásról rosszat írni, de még annál is rosszabb egy ilyen műalkotást végignézni.

Márpedig a Most vagy soha! című film minden vonatkozásban rossz lett, amit a rengeteg ráköltött pénz sem tesz elviselhetőbbé”.

A Demokrata főszerkesztője írásában egészen odáig megy, hogy a film hevében egy ponton azok kapta magát, hogy a gonosz Farkaschnak, a császári titkosszolgának drukkol a márciusi ifjak ellenében.

A Most vagy soha!-t (amelyről saját kritikánk itt olvasható) már több mint százezren megnézték, igaz, a második hétvégére 71 százalékkal esett vissza a nézettsége a mozikban. A producer Rákay Philip eddig elég hevesen reagált a kritikákra, úgyhogy nem lennénk most Bencsik András helyében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!