Százas papírzsepit ajánl a forgatókönyvíró az új Petőfi-filmhez

2024. február 14. – 22:52

Másolás

Vágólapra másolva

Százas papírzsepit kell vinni hozzá – mondta Kis-Szabó Márk forgatókönyvíró a Rákay Philip-féle Petőfi-filmről arra célozva, hogy nagyon megható lesz a mozi – de egyben szerinte vicces is.

Az Indexnek adott interjújában Kis-Szabó azt mondta, a Most vagy soha! című, több mint hatmilliárd forintból (ebből 4,7 milliárd forint közvetlen állami pénz, 1,4 milliárd pedig adókedvezmény formájában érkező támogatás) megvalósuló film „felveszi a versenyt a nagy nemzetközi alkotásokkal”.

A forgatókönyvíró szerint az újonnan készülő magyar történelmi filmek első fázisa ezzel a produkcióval lezárult, „mert eddig csak tanulgattuk, hogyan kell ezt csinálni”. Szavaiból arra lehet következtetni, hogy szerinte a Petőfi-film új szintet jelent, amihez mérni kell a következő hasonló produkciókat: „Meg kell tanulnunk, hogy miképpen kezeljük a történelmi személyeinket, de szerintem ahogy ennek a filmnek sikerült ezt eltalálni, az ilyen értelemben fordulópontot jelent. Jó lenne majd ezen a szinten maradni, és még néhány hasonló színvonalú produkciót készíteni” – mondta.

A Most vagy soha! producere a már említett Rákay Philip, rendezője Lóth Balázs (Pesti balhé), Petőfi Sándort Berettyán Nándor alakítja. Büdzséje alapján ez lesz a magyar filmtörténet eddigi legdrágább filmje. A premiert 2024. március 14-én tartják. Előzeteséről itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!