Egy nagyon gazdag ember most már otthon is tesztelheti a Titanic legfárasztóbb vitáját

2024. március 26. – 05:00

Egy nagyon gazdag ember most már otthon is tesztelheti a Titanic legfárasztóbb vitáját
James Cameron, a Titanic rendezője, valamint Leonardo DiCaprio és Kate Winslet főszereplők a film forgatásán – Fotó: 7e Art /20th Century Fox / Photo12 via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Titanic című film körüli legnagyobb felesleges szájtépés a premier óta egy bizonyos ajtó körül forog: ha valaki látta az 1997-es filmet (vagy csak akkor nézte meg, amikor a 25. évfordulójára megint bemutatták), akkor biztosan emlékszik, hogy a főhőseink egy ajtóba kapaszkodnak, miután az a szerencsétlen sorsú hajú elsüllyedt.

Igen ám, de az az ajtó akkora, hogy csak az egyikőjüket bírja el, Rose életben marad és évtizedekkel később elmondhatja a történetét, Jack viszont nem fér fel rá, és alámerül a jeges mélybe.

A szájtépés pedig abból állt, hogy különböző fárasztó módszerekkel emberek próbálták bebizonyítani, hogy Jack és Rose is felfért volna arra a nyomorult ajtóra, amivel mondjuk aztán az egész film tragédiája ment volna levesbe, de mindegy, okoskodni mindig lehet.

Most viszont valaki ki is próbálhatja tényleg a dolgot, ugyanis egy árverésen egy szerencsés valaki összesen 718 ezer dollárért (azaz nagyjából 262 millió forintért) megvásárolhatta a forgatáson használt kelléket – az első osztály egyik ajtaját.

Az ajtó volt érthetően a legnagyobb sláger az akción, ahol az Indiana Jones és a végzet templomában használt ostor csak majdnem kétszázezerrel kevesebbért, 525 ezer dollárért (192 millió forintért) kelt el, a Ragyogásban használt balta pedig csak 125 ezer dollárért (45 millió forint).

(Yahoo)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!