Bizonyíték hiányában hivatalosan is megfosztották Bobit a világ legidősebb kutyája címétől

2024. február 22. – 16:56

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb fordulat állt be a korábban a világ legidősebb kutyájaként számon tartott, tavaly októberben állítólag 31 évesen elpusztult Bobi ügyében, a Guinness Rekordok Világszövetsége ugyanis helyt adott a szkeptikus állatorvosok reklamációjának, és kimondta, nincs elég bizonyíték arra, hogy az állat valóban nem lehetett 31 éves – olvasható a szervezet honlapján.

Bobi életkorával kapcsolatban már egyből a halála után merültek fel kétségek, több állatorvos jelezte, hogy egyszerűen nem lehetséges, hogy egy kutya 200 emberi évnek megfelelő évet éljen. A Guinness Rekordok Világszövetsége, amely hivatalosan is megtette rekordernek az állatot, emiatt vizsgálatot is indított, és végül arra jutott, hogy nem állnak rendelkezésre olyan bizonyítékok, amelyek alátámasztanák Bobi gazdáinak állításait.

Bobi korát ugyan a hivatalos portugál nyilvántartásban is rögzítették, ez azonban a gazdák saját bevallásán alapul, csipeket pedig 2008-ban kezdtek el beültetni az országban. Így ez alapján nem lehetett megállapítani, hogy a kutya hány éves volt, és a genetikai tesztek is csak azt igazolták, hogy öreg volt, azt nem, hogy mennyire. Többen azt is felvetették, hogy az online is fellelhető, 1999-es fotókon látható, Bobinak mondott kutyának más színűek voltak a tappancsai.

A Guinness Rekordok Világszövetségének nevében most a vizsgálatot lefolytató Mark McKinley azt nyilatkozta, hogy kínosan ügyelnek arra, hogy a rekordjaik a lehető legprecízebben legyenek alátámasztva, ami itt a jelek szerint végül nem állt fenn. Bobi szempontjából ennek az egész ügynek természetesen nincs semmilyen jelentősége, hiszen hónapok óta nem él, és ha élne is, fogalma sem lenne arról, hogy mi az a Guinness-rekord.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!